SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Djokovic - Nadal: Rafa, pentru a 13-a oară victorios la Roland Garros » L-a egalat pe Roger Federer în ierarhia all-time a trofeelor de Grand Slam

Rafa Nadal a câștigat Roland Garros 2020 // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Rafa Nadal a câștigat Roland Garros 2020 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 octombrie 2020 10:06 / Actualizat duminica, 11 octombrie 2020 19:12

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) s-a impus în fața lui Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 6-0, 6-2, 7-5, în finala de la Roland Garros, ajungând la al 13-lea succes la turneul din capitala Franței!

Rafa Nadal și-a confirmat încă o dată statutul de „rege al zgurii”. În fața liderului ATP, spaniolul a avut o prestație extraordinară, fiind în control total în primele 2 seturi. 13 finale la Roland Garros, 13 victorii pentru Rafa, care a început ca din tun finala de la Paris. 6-0 după 46 de minute, iar apoi un set în care Novak a demonstrat că poate riposta, reușind să câștige două gameuri.

Al treilea act a fost cel în care orgoliul și abilitățile lui Novak au ieșit la iveală, sârbul reușind să îi pună mari probleme ibericului. A reușit primul și singurul său break din meci și a fost la un game de a câștiga setul, însă Rafa a rămas de neclintit. Nadal a apelat la toate loviturile din arsenalul său variat și s-a impus, 7-5, ultimul punct al meciului fiind adjudecat printr-un as!

100 de victoriiare Rafa Nadal la Roland Garros. A pierdut doar 2 meciuri pe zgura franceză, în întreaga carieră!

Egalul lui Roger Federer

Cu acest triumf de la Roland Garros, Nadal ajunge la 20 de victorii în turneele de Grand Slam, recordul all-time din circuitul masculin, deținut de rivalul Roger Federer (39 de ani, 4 ATP). Iată cum sunt împărțite victoriile lui Rafa de la turneele de GS:

  • Australian Open - 1 
  • Roland Garros - 13 
  • Wimbledon - 2 
  • US Open - 4

17 turnee de Grand Slama câștigat Novak Djokovic în cariera sa. Doar unul la Roland Garros

1,6 milioane de eurova primi Rafa Nadal după triumful de la Roland Garros. De cealaltă parte, Novak Djokovic câștigă un cec de 850,500 euro pentru performanța sa

Nu mă gândeam că Rafa va fi la acest nivel. Poate faptul că Novak a stat mai mult pe teren în semifinale, contra lui Tsitsipas, a contat. A fost o surpriză pentru mine - Mats Wilander, fost jucător de tenis

+11 FOTO

Desfășurarea liveTEXT a meciului Djokovic - Nadal

GAME, SET ȘI MECI NADAL! Imensul Rafa servește impecabil în ultimul game, reușind să îl câștige la 0! Mai mult, ultimul punct a fost un as!

Djokovic  - Nadal 5-6. Rafa reușește un break crucial și va servi pentru câștigarea meciului și a turneului!

Djokovic - Nadal 5-4. Novak, din nou în avantaj după un game cu foarte mari emoții! Sârbul a salvat o minge de break, iar Nadal va servi pentru a rămâne în joc în setul 3. 

Djokovic - Nadal 4-3. Novak reușește primul său break din această partidă, într-un moment cheie al setului 3. Imediat după, sârbul face 4-3 după un game în care a servit impecabil!

Djokovic - Nadal 2-3. Chiar după ce Novak a început să îi pună probleme lui Nadal, părând că echilibrează partida, spaniolul a reușit un break alb și a reintrat în avantaj! Returul funcționează perfect pentru spaniol.

Djokovic - Nadal 1-1. Început echilibrat de set, fiecare dintre cei doi câștigă gameul pe propriu serviciu.

A început setul 3. Djokovic servește primul!

Djokovic - Nadal 2-6. SET NADAL! Novak câștigă un game fără mari emoții pentru prima dată în meci, pe propriul serviciu, iar apoi salvează două mingi de meci, însă ibericul reușește totuși să o câștige pe a treia! Nadal a comis prima sa dublă greșeală din meci în acest ultim game al setului. 

Djokovic - Nadal 1-5: Rafa continuă prestația fără greșeală, reușind un nou break. Spaniolul găsește răspuns la orice lovitură încercată de Novak și se pune într-o poziție foarte bună de a câștiga și setul 2!

Djokovic - Nadal 1-2: Rafa trece peste începutul bun de set al lui Djokovic și evoluează ca un campion în următoarele 2 gameuri, reușind și primul break al actului secund.

Djokovic - Nadal 1-0: După 55 de minute, sârbul câștigă primul său game, pe propriul serviciu. Start de set încurajator pentru liderul ATP!

A început setul secund! Djokovic servește primul.

Djokovic - Nadal, 0-6: Rafael Nadal câștigă primul set, după un joc perfect! Ibericul a făcut trei break-uri în acest set, s-a apărat excelent, iar Djokovic a găsit cu greu răspuns la atacurile lui.

Djokovic - Nadal 0-4: Cei doi jucători prestează un tenis spectaculos în acest prim set Ambii alternează loviturile perfecte cu momente în care par de netrecut în defensivă. Nadal a mai făcut un break, iar la 3-0 a salvat trei mingi de break

Djokovic - Nadal, 0-2: Ibericul a început bine meciul și conduce cu 2-0. Spaniolul a făcut break în primul game al finalei, după un joc excelent la retur

A început meciul. Djokovic servește primul

Citește mai multe știri despre tenis:

Iga Swiatek e campioana de toamnă la Paris! A fost colosală și în finala cu Sofia Kenin

Cum arată clasamentul WTA după victoria lui Swiatek de la Roland Garros » Pe ce loc încheie Halep anul + câte românce sunt în top 100

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
109547337592002
Ioan David  •  12 Octombrie 2020, 01:45

Pardon ! Pe vremea lui Rod Lever Erau 50 de tenismeni : americani , australieni , spanioli , 2-3englezi si la fel Italieni si un Mustacios ce astepta sa se nasca "Ilie"...Ha , Ha ...

robby73
robby73  •  11 Octombrie 2020, 23:44

Umilință! Lecție de tenis!

sooos1ck
sooos1ck  •  11 Octombrie 2020, 22:20

Nadal > Federer > Djokovic

Vezi toate comentariile (19)
Comentează