SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

NOVAK DJOKOVIC - RAFAEL NADAL 0-6, 6-4, 1-6 // VIDEO Novak Djokovic a șocat pe toată lumea în finala cu Nadal și a fost avertizat de arbitru + premieră ISTORICĂ în rivalitatea dintre cei doi

Rafael Nadal - Novak Djokovic // foto: Reuters +9   FOTO
Rafael Nadal - Novak Djokovic // foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 12:22

Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP) a câștigat duminică seara turneul Masters 1000 de la Roma, învingându-l în finală pe marele său rival Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP), scor 6-0, 4-6, 6-1, după două ore și 29 de minute de joc.

Epuizat fizic după confruntările anterioare cu Juan Martin del Potro (9 ATP) și Diego Schwartzman (24 ATP), ambele câștigate cu greu, în trei seturi, Djokovic a fost surclasat în finală de un Rafael Nadal net superior fizic, care a dominat aproape tot meciul, cu excepția căderii din setul secund.

Deși Djokovic a dat semne de revenire și a trimis meciul în decisiv, Nadal nu a mai ezitat și s-a impus cu un distrugător 6-1. Primul game al setului trei a dovedit și lipsa de prospețime de la nivel mental a lui Djokovic. Enervat că ibericul i-a făcut break în chiar primul game, sârbul a avut un nou moment de furie caracteristic: și-a rupt o rachetă, pe care a izbit-o violent de pământ în mai multe rânduri.

novak djokovic2 +10 FOTO

Furia lui Djokovic nu a rămas nepedepsită, arbitrul acordându-i un „code violation”.

Rezumatul meciului: 

Bagel în premieră 

Finala de la Roma de duminică a consemnat și o premieră în rivalitatea de 54 de meciuri dintre cei doi. A fost pentru prima oară când un set se termină cu un neverosimil 6-0, scor supranumit de fani „bagel” sau „covrig”.

Asta s-a întâmplat în primul set, când Nadal, ajuns la nouă titluri la Roma, i-a aplicat marelui său rival o adevărată lecție de tenis pe zgură. 

rafael nadal novak djokovic 2 +10 FOTO

28-26e acum raportul meciurilor directe dintre Djokovic și Nadal, sârbul având un avantaj la limită

34 de turnee Masters 1000are Nadal după triumful din Cetatea Eternă. E lider la acest capitol, depășindu-l chiar pe Novak Djokovic, care are 33

Citește AICI cronica meciului Novak Djokovic - Rafael Nadal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează