SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MONTE CARLO

Și-a revenit Novak Djokovic? „Una dintre cele mai bune evoluții”

Novak Djokovic la finalul partidei FOTO Guliver.Getty/Images
Novak Djokovic la finalul partidei FOTO Guliver.Getty/Images

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 21:30 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 21:53

Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a debutat marți la Monte Carlo cu o demonstrație în fața rusului Roman Safiullin (26 de ani, 41 ATP) pe care l-a învins cu 6-1, 6-2.

Novak Djokovic a jucat marți primul său meci pe zgură din acest sezon, unul în care nu a câștigat niciun trofeu până acum. A fost o partidă bună pentru cel mai în vârstă lider mondial pe care l-a avut tenisul masculin.

El l-a învins pe Roman Safiullin cu 6-1, 6-2. „M-am simțit foarte bine, a fost una dintre cele mai bune evoluții pe care le-am avut aici de mulți ani încoace.

Monte Carlo este primul mare turneu al sezonului pe zgură, iar în ultimii șase sau șapte ani nu am reușit să încep bine și în forță, pentru că întotdeauna am suferit aici”, a spus Nole. Sârbul s-a impus de două ori pe zgura din Monaco, în 2013 și în 2015.

Chiar dacă a avut parte de un start bun, Djokovic nu vrea să se precipite. „Turneul abia a început, este doar primul meci. Sper să muncesc mâine pentru a menține acest ritm și această concentrare pentru a încerca să evoluez la fel de bine.

Simona Halep, din nou în vizorul ANAD » „Nu e ușor să dai de fiecare dată sânge și urină”
CONTROL DOPING
Simona Halep, din nou în vizorul ANAD » „Nu e ușor să dai de fiecare dată sânge și urină”

Meciurile vor fi din ce în ce mai complicate, iar adversarii, fie că este vorba de Musetti sau Fils, sunt jucători complet diferiți de Safiullin. Lor le place să joace pe zgură”, a spus el.

Săptămâni de antrenament în plus

Novak a încercat să găsească explicațiile pentru evoluția sa, „Mi-a plăcut cum m-am simțit astăzi pe teren și cum am lovit mingea. Cele două-trei săptămâni de pregătire pe care le-am avut dau roade, datorită unei serii bune de antrenamente cu Zimonjic și cu restul echipei. Am petrecut multe ore gândindu-ne la joc, la deplasare și la lucrurile care nu au funcționat pentru mine în primele două turnee din acest 2024”, a subliniat sârbul.

Djokovic a pierdut în semifinale la Australian Open și în turul al treilea la Indian Wells, apoi a renunțat a Miami și a întrerupt colaborarea cu Goran Ivanisevic, acum fiindu-i alături Nenad Zimonjic.

Citește și:

Stan Wawrinka, starul turneului de la București, a fost învins clar la Monte Carlo
ATP
Stan Wawrinka, starul turneului de la București, a fost învins clar la Monte Carlo
Carlos Alcaraz, OUT de la Monte Carlo » Motivul retragerii
ATP
Carlos Alcaraz, OUT de la Monte Carlo » Motivul retragerii

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
maccarone707
maccarone707  •  10 Aprilie 2024, 11:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează