SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Novak Djokovic și elogiul suprem pentru Carlos Alcaraz, după finala memorabilă de la Wimbledon » Spaniolul i-a răspuns: „E o nebunie că a spus asta!”

Novak Djokovic a lăudat performanța etalată de Alcaraz +19   FOTO
Novak Djokovic a lăudat performanța etalată de Alcaraz

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 08:00 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 09:26

Învins de Carlos Alcaraz în finala epică de la Wimbledon, decisă în cinci seturi de colecție, Novak Djokovic i-a făcut o caracterizare world-class ibericului.

Învins la Wimbledon pentru prima oară din 2017 încoace, Novak Djokovic a oferit o conferință de presă extrem de cuprinzătoare. Fair-play, sârbul a recunoscut că invincibilitatea sa de la Londra s-ar fi putut încheia mult mai repede, apoi a vorbit la superlativ despre Carlos Alcaraz. Despre care spune că „a luat tot ce era mai bun de la mine, Rafa și Roger”.

Novak Djokovic: „Alcaraz a luat ce e mai bun de la fiecare”

„Am câștigat niște finale epice pe care am fost foarte aproape să le pierd. Poate că aceasta este o afacere corectă, să pierd un meci ca acesta. Dar doare, nu este niciodată ușor să pierzi un joc strâns. 

Vreau să îl felicit încă o dată pe Carlos, care a avut un echilibru uimitor în momentele importante. Cineva de vârsta lui să se descurce astfel, să nu arate emoții...e uimitor! Joacă un tenis de atac și a încheiat meciul așa cum știe să o facă, în ofensivă. Am crezut că am jucat foarte bine în ultimul meci, am avut încredere, dar el a venit cu lucruri uluitoare, cu lovituri fantastice. 

Cred că oamenii au vorbit în ultimele 12 luni despre jocul lui, format din anumite elemente ale lui Roger, ale lui Rafa și ale mele. Sunt de acord cu asta. Cred că, practic a luat ce e mai bun de la fiecare dintre noi. Nu m-am confruntat niciodată cu un jucător ca Alcaraz”, a afirmat Nole. 

Carlos - toată floarea tenisului!
WIMBLEDON
Carlos - toată floarea tenisului!

Novak Djokovic și elogiul suprem pentru Carlos Alcaraz: „Nu am întâlnit niciodată un jucător ca el!”

Sârbul a continuat, afirmând că niciodată nu a întâlnit un jucător cu caracteristicile lui Alcaraz: 

„Are această rezistență mentală și maturitate incredibilă pentru un tânăr de 20 de ani. Este grozav, are această mentalitate de taur spaniol, arată mereu competivitate și spirit de luptă. Nu are doar un joc ofensiv, se și apără incredibil, așa cum a făcut-o Rafa de-a lungul anilor. 

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, finala de la Wimbledon 2023
Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, finala de la Wimbledon 2023
Novak Djokovic la Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, finala de la Wimbledon 2023
Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, finala de la Wimbledon 2023
+15 FOTO

Reverul cu două mâini, apărarea și capacitatea de a se adapta îmi aduc aminte de mine. Aceste atuuri au fost ale mele mulți ani și le văd și la el. Chiar nu am jucat niciodată cu un jucător ca el. Roger și Rafa au, evident, propriile lor puncte tari și slăbiciuni, dar Carlos este un jucător complet. Are abilități de adaptare incredibile, care sunt cheia longevității și a unei cariere de succes pe toate suprafețele”, a afirmat Djokovic, potrivit Eurosport. 

Pe zgură nu mă surprinde că e atât de bun pentru că a crescut pe această suprafață. Jocul lui este potrivit și dezvoltat pentru terenuri pe zgură, dar și pe un hard mai lent. Însă pe iarbă m-a surprins. I-a surprins pe toți cât de repede s-a adaptat la gazon anul acesta. Nu a avut prea multe victorii pe iarbă în ultimii doi ani și nu te așteptai la un asemenea joc. 

Cred că Queen's l-a ajutat foarte mult și a început să câștige mult la nivel de încredere. A văzut că poate să se bată cu cei mai buni și pe gazon. Nu mă așteptam să joace atât de bine anul acesta pe iarbă, dar a demonstrat că este cel mai bun jucător din lume, fără îndoială. Joacă un tenis fantastic pe diferite suprafețe și merită să fie acolo unde se află.

- Novak Djokovic, despre Carlos Alcaraz

Răspunsul lui Carlos Alcaraz a venit câteva zeci de minute mai târziu, tot în conferință: 

„E o nebunie că Novak a spus asta...Mă consider un jucător complet, dar nu știu. Probabil are dreptate. Dar nu vreau să mă gândesc la asta. Vreau să cred că sunt 100% Carlos Alcaraz”, a afirmat proaspătul câștigător de la All England Club. 

VIDEO Rezumatul meciului Novak Djokovic - Carlos Alcaraz

Citește și alte știri din tenis: 

ISTORIC! Carlos Alcaraz, campion la Wimbledon, după o finală de 5 seturi uluitoare cu Novak Djokovic

Momentul în care Djokovic nu și-a mai putut ascunde emoțiile: „Te iubesc, mulțumesc că zâmbești în continuare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
demostene1
demostene1  •  17 Iulie 2023, 16:56
Postat de headhunterz1 pe 17 Iulie 2023, 11:28

e cel mai mare campion al tuturor timpurilor

campion la ce? la dat cu racheta in minge. wow. mare chestie. zici ca joaca pentru tine de te bucuri

tazmaniadinamo
tazmaniadinamo  •  17 Iulie 2023, 16:26
Postat de headhunterz1 pe 17 Iulie 2023, 11:28

e cel mai mare campion al tuturor timpurilor

Zici ca esti nevasta'sa.Te-ai indragostit ,***Ia-o mai usor cu laudele astea ca nu iti da nimic si tie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

headhunterz1
headhunterz1  •  17 Iulie 2023, 11:28
Postat de demostene1 pe 17 Iulie 2023, 11:15

Până și când pierde nu știți decât să vorbiți despre naționalistul asta care și azi ar începe să omoare Muntenegru, croați sau kosovari daca ar avea ocazia. Ar trebui sa dispară în negura istoriei, nu sa îl pupați atat

e cel mai mare campion al tuturor timpurilor

Vezi toate comentariile (7)
Comentează