SPORTURI  »  TENIS  »  MASTERS PARIS

Novak Djokovic SUPREM! Sârbul l-a „executat” pe Daniil Medvedev și a mai bifat un record important

Novak Djokovic și-a luat revanșa împotriva rusului Daniil Medvedev, foto: Imago
Novak Djokovic și-a luat revanșa împotriva rusului Daniil Medvedev, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 18:36 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 23:42

Sârbul Novak Djokovic (loc 1 ATP, 34 de ani) și-a luat revanșa împotriva rusului Daniil Medvedev (loc 2 ATP, 25 de ani) în finala de Masters de la Paris, adjudecându-și trofeul cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3. 

A fost un turneu ca o întrebare pentru Djokovic, care a luat o pauză după ce a ratat US Open 2021 și, odată cu el, o performanță nemaivăzută în Era Open: deținerea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam într-un singur an. Atunci, visul i-a fost spulberat de Medvedev, adversarul pe care l-a înfruntat în această seară la Paris, într-o finală de Masters incitantă. 

Novak Djokovic, 37 de trofee de Masters! Record, peste Nadal

După un start pe muchie de cuțit, în care rusul a părut că are din nou argumentele necesare ca să îi „fure” titlul, Novak Djokovic a reacționat admirabil. A pierdut primul set cu 4-6, dar a venit decis, incisiv și de neîntors în următoarele două.

După un 6-3 în setul secund, duelul a părut tranșat la 5-2 în al treilea set. Medvedev a reușit să recupereze un break, la 5-3, dar sârbul a închis la 6-3. 

A fost un meci cu puncte lungi, execuții de senzație și multă determinare. Djokovic a surprins prin tactica serviciu-voleu, în timp ce Medvedev a folosit mai des ca de obicei „scurta”. 

E cea de-a șasea victorie în Mastersul de la Paris pentru Djokovic. Lider mondial pentru al 7-lea an al carierei, un record în ATP, „Djoko” a mai bifat o performanță uluitoare: e al 37-lea trofeu de Masters pe care și-l așează în vitrină, cu unul mai mult față de Rafael Nadal, cel cu care împărțea recordul. 

Pentru Novak Djokovic, ultimul obiectiv important al sezonului este Turneul Campionilor, care în acest an se dispută la Torino. Și acolo, sârbul poate obține o altă medalie importantă. În cazul unei victorii în finală, Djokovic îl poate egala pe Federer la numărul de trofee de final de an, cu 6 astfel de distincții. 

Citește și alte știri din tenis: 

Duel de vis Simona Halep - Sorana Cîrstea? Cum se pot întâlni cele două la Linz

Cât va „exploda” brandul Emma Răducanu după succesul de la US Open? Sume halucinante vehiculate de un expert britanic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează