SPORTURI  »  TENIS  »  VACCIN

Novak Djokovic a răbufnit în fața reporterilor care-l întrebau despre vaccin: „Presa răspândește groază și panică”

Novak Djokovic / foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 10:28 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 10:53

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) e în continuare în dubiu în ceea ce privește participarea la Australian Open. La Melbourne vor fi primiți doar jucătorii vaccinați, iar Nole refuză să dezvăluie dacă s-a imunizat sau nu.

Între timp, subiectul vaccinării nu face decât să-l irite pe liderul mondial din ATP. Chestionat în cadrul unui interviu pe această temă, sârbul a avut o răbufnire la adresa jurnalistului care i-a adresat întrebarea despre imunizare. 

Novak Djokovic a răbufnit în fața reporterilor care-l întrebau despre vaccin: „Presa răspândește groază și panică”

„Sunt multe speculații, inclusiv din partea presei, care mă deranjează. Nu am vorbit foarte mult despre vaccin. Nici nu avea sens, pentru că toată lumea deja face presupuneri din cauza declarației pe care am dat-o anul trecut. Nu doar în sport, ci în general, s-a creat o diferență între cei vaccinați și cei nevaccinați. Sunt dezamăgit. E oribil dacă discriminăm o persoană doar pentru că ia o decizie personală. E treaba fiecărui om dacă vrea sau nu să se vaccineze.

Presa a devenit...nici nu am cuvinte să o descriu! Răspândește panică și frică printre cetățeni, nu vreau să iau parte la asta.

Prea mulți oameni își iau această libertatea, de a întreba dacă te-ai vaccinat. Apoi te judecă! Orice ai spune - am făcut-o, nu am făcut-o, poate, nu știu, mă mai gândesc- vor folosi împotriva ta”, a spus Novak Djokovic, potrivit publicației sârbe Blic.

9 titluriare Djokovic la Australian Open, record absolut

Novak Djokovic refuză să dezvăluie dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19: „E o chestie personală! Oamenii te judecă oricum” » Prezența sa la Australian Open, în pericol: „Prea multe restricții”
Vaccinare
Novak Djokovic refuză să dezvăluie dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19: „E o chestie personală! Oamenii te judecă oricum” » Prezența sa la Australian Open, în pericol: „Prea multe restricții”

Vaccin obligatoriu la Australian Open

Alex Hawke, ministrul pentru imigrație al Australiei, a anunțat ieri că pentru a participa în 2022 la Australian Open jucătorii trebuie să aibă o schemă completă de vaccinare. 

„E o regulă valabilă pentru toată lumea, oricine vrea să intre pe teritoriul nostru trebuie să îndeplinească această cerință”, a spus oficialul. „Nu contează dacă ești numărul unu sau nu, nu facem excepții”, a întărit și Greg Hunt, ministrul sănătății.

Într-un interviu pentru cotidianul Blic, Novak Djokovic nu a vrut să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu și a spus că se gândește să nu ia parte la primul turneu de Mare Șlem al anului pe care l-a câștigat de 9 ori, dacă este obligatorie vaccinarea. 

Mulți jucători și jucătoare și-au exprimat dubiul în ceea ce privește imunizarea prin această metodă și au refuzat să dezvăluie statusul lor, în timp ce alții, printre care și Simona Halep, au îndemnat și au făcut public momentul în care s-au vaccinat. Turneul de la Antipozi e programat să se desfășoare între 17 și 30 ianuarie

Citește și alte știri din tenis:

Primii pași spre miliard! Cu ce gigant a semnat Emma Răducanu

EXCLUSIV „Are în continuare joc de numărul unu!” » Fostul antrenor mizează pe Simona Halep la Kremlin Cup: „Poate să câștige turneul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează