SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Novak Djokovic, victima jocurilor politice din Serbia? Ce s-ar fi întâmplat de fapt la Adria Tour

Novak Djokovic, în timpul Adria Tour. foto: Guliver/Getty Images +23   FOTO
Novak Djokovic, în timpul Adria Tour. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 21:50 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 22:06

Novak Djokovic (33 de ani), liderul din clasamentul ATP, s-a numărat printre numele mari din tenis depistate pozitiv cu noul coronavirus după participarea la Adria Tour. 

Turneul plecat după o idee a lui Novak Djokovic s-a transformat rapid într-un fiasco, după ce nume precum Dimitrov, Borna Coric sau Viktor Troicki s-au îmbolnăvit cu imprevizibilul virus. Criticat dur în spațiul public pentru organizarea competiției, legendarul tenismen sârb și-a găsit un aliat neașteptat. 

Este vorba despre epidemiologul sârb Zoran Radovanovic. Acesta a lăsat de înțeles în presa din Serbia că Djokovic a fost tras pe sfoară de politicienii sârbi, care l-ar fi păcălit pe Nole că turneul se poate desfășura în condiții normale, fără vreun risc generat de pandemie. 

„Djokovic nu și-a imaginat că ar putea fi dus de nas de autorități”

„Nu și-a imaginat că autoritățile ar putea să-l ducă de nas. El a acționat la sfatul autorităților și al experților, care l-au păcălit. Au vrut să puncteze politic prin intermediul numelui lui Djokovic, dar nu s-au gândit că pot pune în pericol publicul și alți jucători”, a mărturisit Radovanovic, într-un interviu acordat pentru Nova TV.

Tenis cu spectatori în tribune, fără distanțare socială

Adria Tour a fost un turneu  pornit după o idee a lui Novak Djokovic. A debutat la Belgrad, a continuat la Zadar și urma să mai aibă loc la Banja Luka (3-4 iulie) și să se încheie pe 5 iulie, tot în capitala Serbiei.

Timp de mai multe săptămâni, în weekend-uri, tenisul trebuia să revină pe zgura europeană în orașe din fosta Iugoslavie. Un circuit pornit la ideea lui Novak Djokovic și la care participă nume importante ale tenisului actual: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, între alții. 

FOTO Imagini surprinse la Adria Tour: 

+19 FOTO

Citește și alte știri despre tenis: 

Simona Halep, dezvăluiri despre momentul retragerii: „Am realizat ceva odată cu pandemia”

VIDEO+FOTO Caroline Wozniacki, subiect de glume în familie: „Ne-a întrebat cum se spală hainele” + Cum arată la 6 luni de la retragere

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close