SPORTURI  »  TENIS  »  

Novak Djokovic, elogiat de Zverev după calificarea în finala US Open: „Cel mai bun din istorie! Cum să te lupți cu așa ceva?”

Novak Djokovic (34 de ani, #1 ATP) l-a învins pe Alexander Zverev (24 de ani, #4 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-2 și s-a calificat în finala de la US Open. Foto: Imago +15   FOTO
Novak Djokovic (34 de ani, #1 ATP) l-a învins pe Alexander Zverev (24 de ani, #4 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-2 și s-a calificat în finala de la US Open. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 14:53 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 15:21

Novak Djokovic (34 de ani, #1 ATP) l-a învins pe Alexander Zverev (24 de ani, #4 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-2 și s-a calificat în finala de la US Open. La finalul partidei, jucătorul german a avut numai cuvinte de laudă la adresa sârbului.

Odată cu acest rezultat, Novak Djokovic a obținut cea de-a 31-a finală de Grand Slam a carierei și rămâne lider în clasamentul ATP.

La finalul partidei, jucătorul neamț a acceptat înfrângerea și l-a felicitat pe Nole, despre care a spus că este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile.

Cred că Novak poate să câștige duminică. Dacă te uiți la toate statisticile, el este cel mai mare jucător din istorie. Este la un meci de a obține trofeul la toate cele patru turnee de Grand Slam din 2021, este numărul 1 și are o mentalitate fantastică. 

Am pierdut puncte decisive și el este principalul vinovat! A meritat să facă acele breakuri și a reușit să mențină un nivel de concentrare fantastic, la același nivel pe toată durata celor 5 seturi. Cum poți să te lupți cu așa ceva?" a declarat Zverev la finalul partidei.

În ultimul act de la US Open, Djokovic va da peste rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), care a trecut cu ușurință de canadianul Felix Auger-Aliassime (18 ani, 15 ATP), scor 6-4, 7-5, 6-2.

Novak Djokovic luptă cu istoria la US Open 2021

Novak Djokovic încearcă să-și treacă în cont cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, după ce s-a impus, pe rând, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Miza e dublă pentru Djokovic. Dacă se impune aici, face 21 de trofee majore, îi depășește pe Nadal și Federer și devine cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor.

5 jucătoriau reușit de-a lungul istoriei să facă Marele Șlem, câștigând toate cele 4 turnee majore într-un an: Don Budge (1938) și Rod Laver (1962, 1962) la masculin și Maureen Connolly (1953), Margaret Court (1970) și Steffi Graf (1988). Margaret Court este singura care a bifat această performanță și la dublu și dublu mixt

Citește mai multe știri de la US Open:

Legendarul Boris Becker, la superlativ despre Emma Răducanu: „Îmi amintește de Muhammad Ali. Zboară ca un fluture, înțeapă ca o albină”
US Open
Legendarul Boris Becker, la superlativ despre Emma Răducanu: „Îmi amintește de Muhammad Ali. Zboară ca un fluture, înțeapă ca o albină”
Punctul turneului! Djokovic și Zverev, schimb incredibil la US Open: 53 de lovituri
US OPEN
Punctul turneului! Djokovic și Zverev, schimb incredibil la US Open: 53 de lovituri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează