SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Punctul turneului! Djokovic și Zverev, schimb incredibil la US Open: 53 de lovituri

Novak Djokovic e în finala US Open // FOTO: Imago +15   FOTO
Novak Djokovic e în finala US Open // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 08:34 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 09:38

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) s-a calificat în ultimul act al US Open, după ce a trecut în semifinale de Alexander Zverev (24 de ani, 4 ATP), scor 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, și are șansa să câștige al 21-lea turneu de Grand Slam din carieră și al patrulea din acest an.

  • Novak Djokovic – Daniil Medvedev, finala masculină de la US Open 2021 are loc duminică, de la ora 23:00, în direct pe Eurosport

Liderul ATP și Alexander Zverev s-au întâlnit din nou, după victoria neamțului din semifinalele Jocurilor Olimpice. Cei doi au oferit spectatorilor un meci intens, cu lovituri la limită și schimburi dramatice.

Novak Djokovic și Alexander Zverev, punct incredibil la US Open

În setul al treilea, la 5-4 și minge de set pentru Djokovic, pe serviciul lui Zverev, cei doi jucători au jucat un punct incredibil, încheiat la capătul unui schimb de 53 de lovituri. 

Nole și Zverev au jucat la limită aproape fiecare lovitură din schimb și au trecut pe rând la conducerea punctului. Neamțul s-a apărat excelent și a reușit să închidă punctul cu o lovitură de forehand, în diagonală, la care Novak Djokovic nu a mai putut ajunge.

La finalul raliului, publicul a fost în extaz și i-a aplaudat în picioare pe cei doi jucători.

Novak Djokovic – Daniil Medvedev, în finala US Open 2021

În ultimul act de la US Open, Djokovic va da peste rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), care a trecut cu ușurință de canadianul Felix Auger-Aliassime (18 ani, 15 ATP), după 2 ore și 4 minute, scor 6-4, 7-5, 6-2.

+11 FOTO

Novak Djokovic luptă cu istoria la US Open 2021 

Novak Djokovic încearcă să-și treacă în cont cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, după ce s-a impus, pe rând, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Miza e dublă pentru Djokovic. Dacă se impune aici, face 21 de trofee majore, îi depășește pe Nadal și Federer și devine cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor.

5 jucătoriau reușit de-a lungul istoriei să facă Marele Șlem, câștigând toate cele 4 turnee majore într-un an: Don Budge (1938) și Rod Laver (1962, 1962) la masculin și Maureen Connolly (1953), Margaret Court (1970) și Steffi Graf (1988). Margaret Court este singura care a bifat această performanță și la dublu și dublu mixt

Citește și: 

Simona Halep profită de calificarea Emmei Răducanu în finala US Open » Se apropie de revenirea în Top 10

„Ne-am mutat de la Serena Williams la Emma Răducanu și Leylah Fernandez” » Mats Wilander, analiză de senzație: „IQ de tenis peste Ostapenko”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
futhienzbang
futhienzbang  •  11 Septembrie 2021, 13:13

fără supărare dar istoria „se face” pe teren sau altundeva!ziaricii fac statistici și consemnează performanțele ca „istorice”,adică „scriu”!un sportiv nu poate „să scrie” istorie,el „o face”.!e păcat că preluăm ce auzim sau vedem fără să ne punem întrebări logice!o căutare pe goagăl ne poate lămuri cum se „poartă” prin alte țări! numai bine!

valeri_gazzaev
valeri_gazzaev  •  11 Septembrie 2021, 11:03

Intangibil Nole. La 34 de ani sa livrezi un asemenea nivel fizic. Mentalul e imperial. Regele absolut al tenisului. Duminica se va scrie istorie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează