SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Novak Djokovic, la un meci de istorie: e în finala US Open! Urmează un duel cu Daniil Medvedev

Novak Djokovic e în finala US Open // FOTO: Imago +15   FOTO
Novak Djokovic e în finala US Open // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 07:18 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 08:20

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) s-a calificat în ultimul act al US Open, după ce a trecut în semifinale de Alexander Zverev (24 de ani, 4 ATP), scor 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2.

  • Novak Djokovic – Daniil Medvedev, finala masculină de la US Open are loc duminică, de la 23:00, în direct pe Eurosport

Liderul ATP este de neoprit în turneele de Grand Slam. Nole și-a luat revanșa în fața lui Zverev, cel care l-a învins în semifinale la Jocurile Olimpice, și este la un meci de a face istorie: 21 de turnee de Grand Slam (un record) și realizarea Marelui Șlem (câștigarea Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open în același an).

+11 FOTO

Novak Djokovic e în finala US Open

Sârbul s-a impus în fața lui Zverev la capătul unui meci spectaculos, cu lovituri incredibile și schimburi intense. După 3 ore și 30 de minute, Nole a câștigat dramatic, fiind pentru prima dată în ultimii 8 ani când joacă cinci seturi la US Open.

VIDEO Rezumatul meciului Novak Djokovic – Alexander Zverev

Zverev a început bine meciul și a câștigat primul set, 6-4, după un break reușit pe final. Ulterior, Nole a reveni în forță și a luat următoarele două seturi, 6-2, 6-4, după ce și-a ridicat nivelul jocului și nu i-a mai permis lui Zverev să câștige pe serviciul său.

Neamțul nu a renunțat la luptă și a trimis meciul în decisiv, după ce a egalat scorul, câștigând setul patru cu 6-4. În decisiv, Djokovic a jucat din nou cel mai bun tenis al său. Sârbul a avut 5-0, scor la care Zverev a câștigat două game-uri, insuficiente pentru a reveni. Djokovic a câștigat setul cu 6-2 și s-a calificat în finala US Open.

Aceasta va fi a 9-a finală de US Open pe care o joacă Djokovic și a șasea de Grand Slam din ultimii doi ani.

Mai e doar un meci. Totul sau nimic! Hai s-o facem... Voi trata meciul ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Voi juca cu inima, sufletul, trupul și mintea 
– Novak Djokovic

31 de finalede Grand Slam are Novak Djokivic. A câștigat 20

Novak Djokovic – Daniil Medvedev, în finala US Open 2021

În ultimul act de la US Open, Djokovic va da peste rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), care a trecut cu ușurință de canadianul Felix Auger-Aliassime (18 ani, 15 ATP).

Medvedev, care a ajuns astfel în a treia finală de US Open, s-a impus fără emoții, după 2 ore și 4 minute, scor 6-4, 7-5, 6-2.

VIDEO Rezumatul meciului Daniil Medvedev – Felix Auger - Aliassime

Novak Djokovic luptă cu istoria la US Open 2021 

Novak Djokovic încearcă să-și treacă în cont cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, după ce s-a impus, pe rând, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Miza e dublă pentru Djokovic. Dacă se impune aici, face 21 de trofee majore, îi depășește pe Nadal și Federer și devine cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor.

5 jucătoriau reușit de-a lungul istoriei să facă Marele Șlem, câștigând toate cele 4 turnee majore într-un an: Don Budge (1938) și Rod Laver (1962, 1962) la masculin și Maureen Connolly (1953), Margaret Court (1970) și Steffi Graf (1988). Margaret Court este singura care a bifat această performanță și la dublu și dublu mixt

Citește și: 

Simona Halep profită de calificarea Emmei Răducanu în finala US Open » Se apropie de revenirea în Top 10

„Ne-am mutat de la Serena Williams la Emma Răducanu și Leylah Fernandez” » Mats Wilander, analiză de senzație: „IQ de tenis peste Ostapenko”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ovidiu1
ovidiu1  •  11 Septembrie 2021, 22:42

Asta da meci, tot nu ma uit, am scos televizorul din priza , nu vreau sa pierd timpul uitandu-ma la el.

saramago
saramago  •  11 Septembrie 2021, 14:50

"În ultimul act de la US Open, Djokovic va da peste rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), care a trecut cu ușurință de canadianul Felix Auger-Aliassime (18 ani, 15 ATP)."; știu și eu ... în manșa secundă a semifinalei, canadianul a servit la 5-3 și a ratat două mingi de set.

rocky5
rocky5  •  11 Septembrie 2021, 11:21

#HaideNole!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează