SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Simona Halep profită de calificarea Emmei Răducanu în finala US Open » Se apropie de revenirea în Top 10

Simona Halep
Foto: Imago
Simona Halep Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 12:29 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 15:19

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) s-a calificat în finală la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi și pe Maria Sakkari (26 de ani, 18 WTA), scor 6-1, 6-4. Această victorie este benefică și pentru Simona Halep, care nu mai poate fi întrecută de nimeni în clasamentul general la sfârșitul acestei săptămâni.

Victoria Emmei Răducanu îi asigură Simonei Halep locul 11 WTA la finalul turneului de la US Open. Simona va urca astfel, două poziții în clasament de pe 13, pe 11 cu 4.051 de puncte. 

Sportiva noastră mai putea fi depășită în această ierarhie doar de Maria Sakkari, dar tenismena din Grecia a fost eliminată de Emma Răducanu, așa că Simona nu mai poate pierde locul 11 WTA, și se apropie din nou de intrarea în topul celor mai bune 10 jucătoare ale lumii ( doar 9 puncte o despart de Petra Kvitova, actualul loc 10).

  • 1.300 de puncte în clasament ar fi primit Sakkari dacă s-ar fi calificat în finala US Open, tenismena din Grecia ajungând la 5.050, cu 1.000 mai mult decât Simona.

Emma Răducanu, salt uriaș în clasament după US Open

Pentru jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică urmează un salt impresionant în clasamentul WTA. 

Răducanu se afla la startul turneului pe locul 150, iar acum va urca mai bine de 100 de locuri. În prezent, după accederea în finală, Emma se află în clasamentul live pe locul 32 WTA, cu 1.871 de puncte. Un eventual triumf la US Open ar duce-o pe Emma Răducanu pe 23 WTA.

Confruntarea cu Leylah Fernandez din finala US Open, surpriza Erei Open

Niciodată nu s-au mai întâlnit două jucătoare venit din calificări în finala unui turneu de Grand Slam. Număr 73 WTA, Leyla Fernandez a reușit să elimine nume foarte grele de pe tablou, precum Naomi Osaka, Elina Svitolina, Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber. 

Finala are loc sâmbătă. Canadianca în vârstă de 19 ani și Emma vin din circuitul de juniori, acolo unde s-au întâlnit o singură dată, la Wimbledon 2018, cu Leylah în postura de campioană la Roland Garros. S-a impus Emma Răducanu, scor 6-2, 6-4.

Prima noastră întâlnire a avut loc la Toronto, fiindcă acolo m-am născut eu, iar ea e canadiancă, deci am legat o relație. Apoi, am avut meciul de la Wimbledon. Dar e clar că jocul și personalitatea noastră au evoluat foarte mult de atunci. Va fi diferit. Dar amândouă jucăm tenis foarte bun, deci va fi un meci bun.
-Emma Răducanu

Citește și:

Reacția presei internaționale după calificarea Emmei Răducanu în finala de la US Open 2021: „Ne-a luat răsuflarea”

„Înăuntrul meu, am știut asta” » Ce strategie a avut Emma Răducanu pentru US Open + ce s-a întâmplat în singura întâlnire cu Leylah Fernandez, cealaltă „senzație” din finală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
267890
267890  •  11 Septembrie 2021, 09:49

Pai numai asa a ramas Halep in fruntea ierarhiei, prin jocul rezultatelor. Jocul ei nu e nici macar de top 50. Si cu toate acestea sunt convins ca le-ar fi spulberat pe cele doua tupeiste din finala US Open. Oricum, prezenta celor doua in finala e cel putin bizară.

gido
gido  •  10 Septembrie 2021, 17:00

halep se apropie de top 10 ? pe 21 septembrie va pierde 900 puncte !!!!atunci se va lua in calcul turneul de la roma...anul asta s-a jucat mai devreme acel turneu ...in 2020 l-a castigat, anul asta n-a participat...deci se va apropia de locul 16-17, nu de top 10......

Vezi toate comentariile (2)
Comentează