SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Reacția presei internaționale după calificarea Emmei Răducanu în finala de la US Open 2021: „Ne-a luat răsuflarea”

Emma Răducanu - Leylah Fernandez, finala US Open 2021, foto: Imago
Emma Răducanu - Leylah Fernandez, finala US Open 2021, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 11:59 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 11:59

Presa internaţională a reacţionat imediat după victoria Emmei Răducanu (18 ani, 150 WTA) de la US Open, în faţa Mariei Sakkari (26 de ani, 18 WTA) şi o laudă pe sportiva cu origini românești.

Emma Răducanu a învins-o în minimum de seturi pe Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4, publicațiile din toată lumea au felicitat-o pe tânăra britanică.

Corespondentul BBC: „Emma Răducanu ne-a luat răsuflarea!”

„Emma Raducanu face ca atingerea unei finale de Grand Slam să arate incredibil de ușor.

Te gândești la jucătorii care de la Virginia Wade în 1977 au încercat să ajungă într-o finală de Grand Slam pentru Marea Britanie. Johanna Konta s-a apropiat foarte mult la French Open în 2019 și Jo Durie, de asemenea, semifinalistă în SUA.

Cu toate acestea, Emma Raducanu a făcut-o la cea de-a doua încercare de Grand Slam și ne-a luat toată răsuflarea cu modul în care a jucat de-a lungul acestui turneu. Nu pare real”, a spus Russell Fuller, corespondent BBC pe tenis la New York.

Reacția presei internaționale după calificarea Emmei Răducanu în finala de la US Open 2021: „Ne-a luat răsuflarea”
Emma Răducanu, calificată în finala US Open 2021, foto: Imago

Ce scrie presa internațională după calificarea lui Răducanu în finală

Victoria în două seturi vine pe un joc solid şi foarte spectaculos al Emmei Răducanu, sunt concluziile jurnaliştilor străini.

„Emma Răducanu, care nu a pierdut niciun set de când a început turneul, devine primul finalist de la US Open, care ajunge în marea finală după ce a început din calificări.

De asemenea, ea devine cea mai tânără jucătoare de tenis care dispută o finală de Grand Slam de la rusoaica Maria Sharapova care a câștigat Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani”, scrie Mundo Deportivo.

L'Equipe: „Va fi o finală între „adolescenți” la US Open. La doar două ore după calificarea lui Leylah Fernandez (19 ani), Emma Raducanu și-a asigurat și ea prezența în finală, joi seară”

Emma Răducanu va juca în finală cu Leylah Fernández, cealaltă puștoaică senzație de la New York. Jucătoarea din Canada a învins-o în trei seturi pe Aryna Sabalenka, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Emma Răducanu, salt uriaș în clasament după US Open

Pentru jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică urmează un salt impresionant în clasamentul WTA. 

Răducanu se afla la startul turneului pe locul 150, iar acum va urca mai bine de 100 de locuri. În prezent, după accederea în semifinală, Emma se află în clasamentul live pe locul 32 WTA, cu 1.871 de puncte. Un eventual triumf la US Open ar duce-o pe Emma Răducanu pe 23 WTA.

  • articol de Sebastian Vasile

Alte știri de la US Open 2021: 

Maria Sakkari, marcată de eliminarea în fața Emmei Răducanu: „Parcă am fost absentă de pe teren, sunt dezolată”

„Înăuntrul meu, am știut asta” » Ce strategie a avut Emma Răducanu pentru US Open + ce s-a întâmplat în singura întâlnire cu Leylah Fernandez, cealaltă „senzație” din finală

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Septembrie 2021, 17:33

...vrem cat mai multe articole cu Emma...este foarte interesant sa cunoastem cat mai multe lucruri despre aceasta fata...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează