SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚIE

Novak Djokovici, întrebat de jurnaliștii CNN dacă îi pare rău că nu s-a vaccinat

Novak Djokovici la Dubai, cel din urmă turneu jucat în acest an.
Foto: Imago
Novak Djokovici la Dubai, cel din urmă turneu jucat în acest an. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 09:00 / Actualizat joi, 23 martie 2023 09:25

Novak Djokovici, care a cedat săptămâna aceasta poziția de lider mondial în favoarea lui Carlos Alcaraz, a fost întrebat într-un interviu pentru CNN dacă îi pare rău că nu s-a vaccinat. 

Sârbul în vârstă de 35 de ani a acordat un interviu amplu jurnalistei americane Becky Anderson, de la CNN, în care a fost chestionat despre absența sa de la turneele de la Indian Wells și Miami. Aceasta s-a produs fiindcă pentru a intra pe teritoriul SUA avea nevoie să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19. 

Sorana Cîrstea e în turul doi la Miami! Ana Bogdan, învinsă în decisiv
WTA MIAMI
Sorana Cîrstea e în turul doi la Miami! Ana Bogdan, învinsă în decisiv

Novak Djokovici: „Nu am niciun fel de regret că nu m-am vaccinat”

Întrebat dacă regretă faptul că nu s-a vaccinat, Novak a răspuns: „Nu, nu am niciun fel de regret. Am învățat de-a lungul vieții că acestea doar te țin blocat în trecut și eu nu vreau asta. 

De asemenea, nici nu vreau să trăiesc prea mult în trecut. Îmi doresc să fiu cât mai mult în prezent. Însă mă gândesc cum să creez un viitor mai bun”, a spus Djokovici. 

US Open, turneul cel mai important din SUA pentru Novak Djokovici 

Cel care a adunat 380 de săptămâni ca lider mondial în carieră a subliniat că nu e deranjat că a pierdut primul loc în ierarhia mondială în favoarea lui Carlos Alcaraz, care s-a impus la Indian Wells. „Îl felicit pe Alcaraz. Merită din plin să fie numărul unu. E păcat că nu am putut să joc la Indian Wells și Miami”, a subliniat el. 

Apoi a continuat: „Iubesc aceste turnee. Am avut succes din plin la ele, dar e o decizie conștientă pe care am luat-o și am știut că există posibilitatea să nu particip. Sper ca spre final de an condițiile să se schimbe și să pot paticipa la US Open, e cel mai important turneu pentru mine din SUA”.

3 turneea disputat Novak Djokovici în acest an: Adelaide 1, Australian Open și Dubai, câștigându-le pe primele două și ajungând până în semifinale la ultimul

 Sârbul nu a mai fost la un turneu pe teritoriul SUA de la US Open 2021, când a pierdut la Daniil Medvedev în finală. La Miami și Indian Wells nu a mai participat din 2019. Următoarea competiție a lui Djokovici va fi în Europa, la Monte Carlo, începând cu 9 aprilie. 

Citește și: 

Probleme pentru liderul WTA » S-a retras din următoarele două competiții

Concluziile lui Xavi Pascual, după înfrângerea severă suferită de Dinamo în Ligă: „A jucat un Porsche cu un Renault. Nu putem concura cu o asemenea echipă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
DaniElla
DaniElla  •  26 Martie 2023, 17:58

Nu stiu cum vad altii lucrurile, dar cam miroase spre pute politica asta americana. Novak nu e lasat sa joace pentru ca nu e vaccinat. Este o incapatinare pe care o inteleg oarecum, fiind tipic sarbeasca. Istoria tenisului ar fi fost scrisa altfel daca nu i s-ar fi furat, din motive politico-medicale, 2 turnee de Grand Slam. Si nu pot sa pricep cum si de ce rusii sunt baieti buni, frecventabili si (inca) primiti pe arenele sportive. Cand vad un schelet precum Medvedev, imi amintesc de vorbele controversate ale bunicului meu: un rus bun este un rus .ort.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează