SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Sorana Cîrstea e în turul doi la Miami! Ana Bogdan, învinsă în decisiv

Sorana Cîrstea  / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 21:03 / Actualizat joi, 23 martie 2023 02:25

Sorana Cîrstea (32 de ani, #74 WTA) s-a calificat, miercuri seara, în turul II al turneului WTA 1000 de la Miami. Românca a învins-o în minimum de seturi pe Fernanda Contreras Gomez, o jucătoare mexicană de 25 de ani, aflată pe locul 179 în ierarhia mondială, scor 7-6, 6-2.

N-a fost nici pe departe cel mai facil meci pentru Sorana, în ciuda poziției din clasament a adversarei sale. Reprezentanta României a fost luată prin surprindere în primul set, fiind condusă cu 2-4 și 3-5. Mai mult, Sori a fost nevoită să salveze nu mai puțin de trei mingi de set ale lui Gomez. Prima, la 4-5, iar celelalte două în tie-break, unul câștigat de Cîrstea după o luptă pe cinste (8-6). 

Câștigarea primei manșe a sporit doza de încredere a Soranei, care n-a mai stat la discuții: a izbutit două break-uri și s-a impus cu 6-2, obținând biletele pentru turul II. Acolo unde o așteaptă jucătoarea pe care Sori a învins-o săptămâna trecută, la Indian Wells. Este vorba despre Caroline Garcia, a patra jucătoare a lumii!

Bianca Andreescu - Emma Răducanu, duelul fostelor câștigătoare de la US Open, decis în trei seturi, în primul tur de la Miami
WTA MIAMI
Bianca Andreescu - Emma Răducanu, duelul fostelor câștigătoare de la US Open, decis în trei seturi, în primul tur de la Miami

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la Miami!

Din păcate, Ana Bogdan (30 de ani, #60 WTA) a părăsit turneul american încă din primul tur,  învinsă de Robin Montgomery din Statele Unite, 18 ani, 193 WTA, scor 6-3, 3-6, 3-6.  

Ana începuse excelent meciul contra reprezentantei gazdelor, cu un prim set în care a fost superioară la toate capitolele. Însă pierderea primei manșe a ambiționat-o pe adolescenta din SUA. Montgomery și-a ridicat considerabil nivelul și a luat următoarele două seturi într-o manieră similară, 6-3, 6-3.

Marți, Irina Begu (32 de ani, 34 WTA) a trecut de Alexandra Eala (17 ani, 219 WTA), scor 6-2, 7-5, tot în primul tur. 

Patru jucătoare din România în Top 100

În această săptămână, România are patru jucătoare în Top 100 WTA, cel mai bine clasată fiind în continuare Simona Halep, suspendată provizoriu după un test doping pozitiv la US Open, dar care ocupă poziția 25, în coborâre șase poziții. 

În continuare, Irina Begu a urcat patru poziţii şi este acum pe 34, Ana Bogdan a coborât trei locuri, fiind pe 60, în timp ce Sorana Cîrstea a reuşit un salt de nouă locuri, până pe 74, după ce a atins "sferturile" la Indian Wells. 

Lider mondial a rămas Iga Swiatek, iar cea mai spectaculoasă urcare în Top 10 este cea a kazahei Elena Rybakina, cea care s-a impus duminică la Indian Wells, ea ocupând poziția 7, în urcare trei locuri, și aflându-se la cea mai bună clasare a carierei.

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Jucătoarea care a produs una dintre marile surprize ale anului în tenis anunță: „Vin să joc cu mare plăcere pentru România. Visul meu e să fiu în Top 10”

Irina Begu, în turul doi la Miami » Două reveniri de senzație în meciul cu sportiva de 17 ani aflată pe 219 WTA

Bianca Andreescu - Emma Răducanu, duel tare în primul tur de la Miami

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
VanBasten
VanBasten  •  23 Martie 2023, 09:31
Postat de propaganda pe 22 Martie 2023, 22:25

Sorana s-a chinuit cu o jucatoare foarte slaba, iar Ana Bogdan a pierdut la locul 200 mondial. In general ale noastre sunt in vacanta 7-8 luni aproape pe an!

Exista o explicatie. Se termina sezonul de hard, incepe cel pe zgura si fetele au nevoie de o perioada de tranzitie si relaxare intre. Pont: Sorana pierde in doua seturi la Garcia.

propaganda
propaganda  •  22 Martie 2023, 22:25
Postat de VanBasten pe 22 Martie 2023, 17:48

Hai la Miami la Miami Hai la Miami la Miami La Miami la Miami Sa ne facem viata ca americani La Miami la Miami haide haide la Miami

Sorana s-a chinuit cu o jucatoare foarte slaba, iar Ana Bogdan a pierdut la locul 200 mondial. In general ale noastre sunt in vacanta 7-8 luni aproape pe an!

VanBasten
VanBasten  •  22 Martie 2023, 17:48

Hai la Miami la Miami Hai la Miami la Miami La Miami la Miami Sa ne facem viata ca americani La Miami la Miami haide haide la Miami

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close