SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Number 5 » Simona Halep urcă tot mai sus şi bifează cea mai bună clasare din istoria tenisului feminin

Simona Halep se bucură de fiecare minut pe care-l petrece pe terenul de tenis
Simona Halep se bucură de fiecare minut pe care-l petrece pe terenul de tenis

Articol de - Publicat vineri, 14 martie 2014 00:00 / Actualizat joi, 13 martie 2014 22:31

Simona Halep va urca de luni pe locul al cincilea în ierarhia mondială, devenind astfel cel mai bine clasată româncă din istorie.

"Sînt cea mai bună jucătoare de tenis din România, dar doar în ceea ce priveşte clasamentul mondial. Scopul meu însă este să cîştig un titlu de Mare Şlem şi atunci poate o să fiu cea mai bună pentru că Virginia Ruzici a cîştigat la Roland Garros", a spus Halep după ce a aflat că va urca în ierarhie de luni.

Cînd a dat această declaraţie, ea era sigură de locul şase deoarece meciul dintre Radwanska şi Jankovici nu se jucase încă. Simona era la puţine momente după ce se impusese în sfeturi de finalîă în faţa lui Casey Dellacqua cu 6-2, 6-2.

Victoria polonezei, concretizată cîteva ore mai tîrziu, a mai urcat-o un loc pe Simona, care de luni va fi depăşită în clasamentul mondial doar de Serena Williams, Na Li, Agnieszka Radwanska şi Victoria Azarenka.

"Oricine se apucă de tenis visează ca într-o zi să ajungă numărul unu mondial, dar pentru mine în acest moment este mai important să triumf într-un turneu de Grand Slam", a completat Simona.

Saltul de pe 7 pe 5 face ca ea să le depăşească pe jucătoarele din România care au reprezentat reperele la care ne-am raportat atîţia ani. Virginia Ruzici a fost prima, ea ajungînd pînă pe opt în 1979, iar Irina Spîrlea a fost pe 7 în 1997.

În 2013, după turneul de la Indian Wells, Simona era pe locul 56, acum ea va fi pe 5, înregistrînd în 12 luni un salt incredibil de 51 de locuri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează