SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BEIJING

O victorie necesară » Simona Halep şi-a făcut debutul cu dreptul la Beijing: victorie lejeră cu Barbora Zahlavova-Strycova

Articol de - Publicat luni, 29 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 septembrie 2014 00:10

A doua jucătoare a lumii a învins-o pe Barbora Zahlavova-Strycova cu 6-1, 6-4, un succes care i-ar putea reda încrederea pe care n-a avut-o pe tot parcursul părţii a doua a sezonului.

Simona Halep a avut parte de un început de an fulminant, cu multe victorii, cu emoţii în premieră, cu urcări în clasament. Însă după a treia înfrîngere a anului în faţa Mariei Şarapova, la Cincinnati, în sferturi de finală, ceva s-a fisurat în mintea româncei.

Lucru pe care l-a enunţat şi ea de mai multe ori, spunînd că toată vara s-a luptat să-şi regăsească starea de dinainte. Rezultatele nu au ajutat-o. Eliminarea de la meciul de debut de la New Haven, turul al treilea la US Open, apoi din nou eliminarea din prima partidă la Wuhan.

Cînd a ajuns la Beijing, Simona a vorbit din nou despre această stare. Cînd a intrat ieri pe teren, a părut determinată să nu mai piardă, să adune meciuri ca să treacă peste perioada mai puţin bună.

Îmbrăcată în negru, ca pentru sesiunea de seară, pentru că la Beijing era aproape ora opt. De adversara sa, Barbora Zahalvova-Strycova, o despărţeau 30 de locuri în clasament şi cîteva trofee în circuit, unu faţă de opt.

Simona a făcut puţine greşeli în primul set, în timp ce adversara a fost extrem de împrăştiată, cîştigîndu-şi o singură dată serviciul. În jocul Simonei încă se mai simt unele ezitări, însă ea a pornit foarte bine în turneul care face parte din categoria Premier Mandatory, cea care vine imediat după turneele de Mare Şlem.

În setul al doilea, lucrurile au fost mai strînse, cehoaica în vîrstă de 28 de ani curăţîndu-şi jocul de greşeli. Simona nu şi-a cedat seviciul pînă la final, chiar dacă a oferit unele şanse. De fiecare dată a găsit soluţia. La 5-4, a venit break-ul şi apoi victoria, cu 6-1, 6-4.

În turul următor, românca o va întîlni pe Lin Zhu, 168 WTA, o chinezoaică, beneficiară a unui wild-card şi care a trecut de Anastasia Pavliucenkova, rusoaica retrăgîndu-se din meci din cauza unei accidentări. Cu paşi mici, Simona încearcă să acumuleze încredere pentru balul de final de la Singapore.

Între doi şi patru
Simona Halep ar putea fi depăşită în clasamentul mondial după turneul de la Beijing. Maria Şarapova sau Petra Kvitova ar putea să treacă de româncă, însă acest lucru depinde şi de evoluţia ei. Pentru că a ajuns în turul al doilea, Simona poate fi întrecută doar dacă rusoaica sau cehoaica ajung în finală.

Petra e în partea de sus a tabloului, în timp ce Şarapova şi Halep s-ar putea întîlni în semfinale. Dacă Kvitova sau Şarapova ajung să cîştige, pentru a nu-şi pierde locul în clasament, Simona ar trebuie să ajungă să joace finala.

40-13 este raportul dintre meciurile cîştigate şi pierdute de Simona în acest an

17 turnee jucate are pînă acum românca, în doar cinci dintre ele nu a pierdut în meciul de debut

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
mishu_74
mishu_74  •  29 Septembrie 2014, 17:18
Postat de unico_biancorossi pe 29 Septembrie 2014, 09:35

foarte bine ca mai bate si ea, cand si cand. nu poate sa piarda chiar toate meciurile, ce dracu ! doar e numarul 2 mondial ! ma rog, inca mai e..))

ha...................................................ha..............................................................ha...................................

robertco
robertco  •  29 Septembrie 2014, 11:10

Felicitari Simona si Raluca!! Ma bucur mai tare pentru Raluca, pentru ea punctele si banii obtinuti sunt mana cereasca.

1349magus
1349magus  •  29 Septembrie 2014, 09:46
Postat de pokemonul_albastru pe 29 Septembrie 2014, 09:12

doamne dumnezeule, ma dispera jurnalistii lui peste! cand dreaq sa terminati cu romanismele astea??? daca are valoare de locul 2, sa le bata si pe sharapova si pe kvitova! nu sa ne rugam sa si rupa alea gatul, sa se marite, sa iasa la pensie, etc! vrea locul 2? sa l castige prin victorii pe teren! sa demonstreze ca e mai buna pe teren si va castia respectul tuturor!

Pokemonul tot pokemon ramane. Desi ideea comentariului e corecta tot un habarnist care-si da importanta ramai. Ce cauta Kvitova acolo? ://www.matchstat.com/Compare/-8324/-8234/-8446

Vezi toate comentariile (6)
Comentează