SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO+foto Ons Jabeur, show după finala pierdută: ce poză a avut pe telefon tot anul + a încălcat tradiția Wimbledon

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) este campioana de la Wimbledon 2022, după o finală contra lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2. Cele două jucătoare au oferit declarații pline de respect în timpul festivității de premiere. +12   FOTO
Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) este campioana de la Wimbledon 2022, după o finală contra lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2. Cele două jucătoare au oferit declarații pline de respect în timpul festivității de premiere.

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2022 21:24 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 21:30

Ons Jabeur, prima femeie arabă într-o finală de Grand Slam, a fost învinsă de Elena Rybakina în ultimul act la Wimbledon. Rybakina (23 de ani, 23 WTA) a trecut de Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2.

Tunisianca a coborât din balconul unde, în mod tradițional, finaliștii le arată fanilor trofeele, și a sărbătorit alături de mulțime locul secund la Wimbledon 2022.

Oficialii de la Moscova și-au însușit triumful Elenei Rybakina: „Am câștigat turneul la Wimbledon! Le-am arătat tăria de caracter a rușilor”
Wimbledon 2022
Oficialii de la Moscova și-au însușit triumful Elenei Rybakina: „Am câștigat turneul la Wimbledon! Le-am arătat tăria de caracter a rușilor”

La conferința de presă, Jabeur le-a arătat jurnaliștilor ce poză are pe ecranul fundalului de blocare: una cu trofeul Venus Rosewater.

„Am făcut totul anul acesta pentru a mă concentra pe trofeul Wimbledon. Am și poza pe telefon. Dar n-a fost să fie. Nu poți forța lucrurile. 

Nu sunt pregătită să fiu campioană de Grand Slam probabil. Aștept cu interes următorul turneu. Acum voi înlocui poza. Se pare că trebuia să pun celălalt trofeu (n.r. acordat finalistei)” s-a amuzat jucătoarea africană. 

Ons Jabeur, show după finala pierdută: ce poză a avut pe telefon tot anul + a încălcat tradiția Wimbledon

Momentul de glorie al Elenei Rybakina, „furat” de sora ei: „Abia acum au descoperit-o cameramanii?”

Și câștigătoarea a avut un discurs special.

„E un sentiment deosebit. Nu am simțit niciodată așa ceva. Am avut mari emoții înainte, chiar și în timpul finalei. Vreau să le mulțumesc celor din public, au fost minunați, m-au ajutat mult. 

O felicit pe Ons pentru tot ce a făcut. Nu ești o inspirație doar pentru copiii din țara ta, ci pentru toată lumea. Ai un tenis atât de frumos! Nu seamănă cu al nimănui din circuit, e unic. 

M-ai alergat atât de mult astăzi... Nu mai am nevoie de antrenamente”, a spus Elena Rybakina, pe Terenul Central de la Wimbledon, imediat după finală.

În loja Elenei emoțiile au fost mai mari decât pe iarbă și pe podiumul de premiere. Anna Rybakina, sora campioanei, nu și-a putut reține lacrimile după ultimul punct. 

Ons Jabeur, show după finala pierdută: ce poză a avut pe telefon tot anul + a încălcat tradiția Wimbledon

Anna a trăit tot meciul la intensitate maximă, a țipat, s-a ridicat, a aplaudat și a atras atenția producătorilor, dar și a fanilor tenisului: „Sincer, mi s-a părut că sora ei a câștigat trofeul” sau „Abia acum au descoperit-o cameramanii?”.

Vrea să o felicit pe Elena. A jucat incredibil, a meritat trofeul. Sper ca data viitoare să îl câștig eu. Le mulțumesc celor din echipa mea pentru tot sprijinul acordat și pentru că au crezut în mine. Iubesc acest turneu. Sunt tristă, dar așa e în tenis, doar o învingătoare. Eu încerc să inspir cât mai multe generații în țara mea
- Ons Jabeur

VIDEO Rezumatul finalei Elena Rybakina - Ons Jabeur

Citește și alte știri din tenis:

SPECIAL GSP Înainte de Kyrgios a fost Andrew Ilie! Povestea australianului născut în România care a ajuns idol la Antipozi: „Dă-ți tricoul jos, nu ne lăsa așa!”

CTP, după eliminarea Simonei Halep de la Wimbledon: „S-a autohipnotizat. A servit cu o frică și nesiguranță greu de privit”

Playtech: Veste HALUCINANTĂ despre Anamaria Prodan! Sigur îi pare rău lui Reghe, s-a întâmplat ACUM


Comentarii (1)
1cesare
1cesare  •  10 Iulie 2022, 10:12

A pierdut o mare oportunitate la acest GS , Jabeur .Nu cred ca va mai " pupa" o finala de GS. Dferenta intre juctoarele din top 50 si campioane o da finalele. Primele doar le joaca iar celelalte le castiga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează