SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Elena Rybakina este campioana de la Wimbledon 2022! Revenire uluitoare în finala cu Ons Jabeur

Elena Rybakina este campioana de la Wimbledon 2022 +12   FOTO
Elena Rybakina este campioana de la Wimbledon 2022

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2022 17:51 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 18:50

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) este campioana de la Wimbledon 2022! Sportiva din Kazahstan a trecut în ultimul act de Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2.

Elena Rybakina a atins apogeul unei cariere începute cu titlul cucerit pe zgura de la București, în 2019. Kazaha și-a trecut în palmares primul trofeu de Grand Slam, după un parcurs impresionant. Printre „victimele” ei s-au numărat Bianca Andreescu, în turul secund, și Simona Halep, în semifinale.

Andreea Prisăcariu are un favorit clar în finala dintre Djokovic și Kyrgios: „Este inima mea!”
Wimbledon 2022
Andreea Prisăcariu are un favorit clar în finala dintre Djokovic și Kyrgios: „Este inima mea!”

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon 2022

Astăzi, în fața lui Jabeur, Elena a început temător. Serviciul nu i-a funcționat ca în partida cu Halep, iar „scurtele” lui Ons au scos-o din ritmul obișnuit, din dominarea autoritară de pe linia de fund. Actul inaugural a durat doar 33 de minute, adjudecat de tunisiancă, scor 3-6.

Rybakina s-a trezit. A pus prima minge mai des în teren și a dat drumul la braț. Dreapta ei a produs 13 lovituri câștigătoare în setul secund, încrederea lui Jabeur a scăzut, iar fanii de pe Arena Centrală erau entuziasmați. Sperau că vor fi martorii încă unui set palpitant.

Nu a fost așa. Elena a avut alte planuri. A avut o siguranță dezarmantă în fiecare execuție, a salvat un game pe propriul serviciu de la 0-40 și a tranșat finala într-o oră și 41 de minute!

Elena ridică primul trofeu de Grand Slam din carieră. Jabeur mai are de așteptat înainte de a deveni prima jucătoare din Africa ce se impune într-o competiție majoră.

FINAL » Elena Rybakina - Ons Jabeur 3-6, 6-2, 6-2

6-2, Game, set și meci Rybakina!
5-2, Break Rybakina: Jucătoarea din Kazahstan este la un singur game de trofeu!
4-2, Game Rybakina: Elena revine uluitor de la 0-40.
3-2, Game Jabeur: Sportiva din Tunisia nu vrea să scape finala din mână. Servește puternic și apelează la toate armele pe care le are. 
2-1, Game Jabeur: Ons pune prima minge în teren și punctează în premieră în setul cu numărul 3.
2-0, Game Rybakina: Erorile neforțate curg în jocul tunisiencei. Elena profită și se desprinde.
1-0, Break Rybakina: Elena începe la fel de agresiv și setul decisiv. 

A început setul decisiv!

+8 FOTO

6-2, Game și set Rybakina!
5-2, Game Jabeur: Sportiva din Tunisia rămâne în set.
5-1, Game Rybakina: Elena servește senzațional în aceste momente, amintind de semifinala câștigată împotriva lui Halep.
3-1, Game Rybakina: Cel mai lung game al finalei este adjudecat de kazahă. 
1-0, Break Rybakina: Elena începe tare setul secund. A reușit primul său break din meci și trece în avantaj

A început setul doi. Jabeur servește

3-6, SET ONS JABEUR: Tunisianca mai face un break. A câștigat pe serviciul adversarei și a reușit câștige setul.

3-5: Ambele jucătoare își câștigă game-urile de serviciu în acest moment, dar Jabeur rămâne în față datorită break-ului. E la un game de câștigarea setului

2-4: Jabeur se menține în față, grație break-ului reușit în startul setului. La 3-1, jucătoarea din Tunisia a ratat două mingi pentru încă un break, Rybakina reușind cu greu să își țină serviciul

1-3: Jabeur se desprinde La 1-1 a făcut break-ul, iar ulterior și-a mărit avantajul după un game alb

1-1: Început echilibrat de meci. Scorul este egal după primele două game-uri, ambele jucătoare câștigând pe propriul serviciu

Începe meciul. Rybakina servește prima

Ce urmează pentru Halep și Mouratoglou, după semifinala de la Wimbledon: „Nu strig asta în gura mare!”
WTA
Ce urmează pentru Halep și Mouratoglou, după semifinala de la Wimbledon: „Nu strig asta în gura mare!”

Rybakina, 23 de ani, s-a născut la Moscova, dar din 2018 reprezintă Kazahstan pentru că nu găsea sprijin de la federația rusă. „Când eram mică nu am visat să ajung aici, să câștig pentru că decizia de a merge pe drumul tenisului a venit târziu, pe la 17-18 ani”, a spus a 23-a jucătoare a lumii.

Mai multe știri despre Wimbledon: 

„Te simți rusoaică? Sunt zvonuri că încă trăiești la Moscova!” » Elena Rybakina, asaltată de jurnaliști la Wimbledon

Djokovic vs. Kyrgios pentru titlu la Wimbledon! Sârbul s-a calificat în a 32-a finală de Grand Slam, după victoria cu Norrie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
achenbachfrederikk
achenbachfrederikk  •  10 Iulie 2022, 00:00

Bravo Elena. Ne-ai facut de doua ori fericiti!!! Respect. Te iubim!

zorrozabal
zorrozabal  •  09 Iulie 2022, 20:37
Postat de valeri_gazzaev pe 09 Iulie 2022, 19:09

Palma e din partea rybakinei pt rusia. Nascuta in rusia, sa renunte la cetatenia rusa si sa concureze sub steag kazah, pt ca spre deosebire de rusi, federatia de acolo a crezut in ea, asta e o lovitura pt talpetii de la moscova. A castigat cel mai mare turneu din tenis. Iar Wimbledon e un turneu elitist, exclusivist, si avand traditia pe care o are, isi permite sa ia decizii importante in privinta sportivilor rusi si belarusi, chit ca unora nu le convine.

John Mc Enroe-(care e cât se poate de american)-a declarat la momentul „directivelor”guvernului Johnson(pe care au fost nevoiți sa le execute organizatorii turneului prea „exclusivist”),ca toți tenismanii ar trebui sa boicoteze turneul de la Wimbledon!

zorrozabal
zorrozabal  •  09 Iulie 2022, 20:31
Postat de vasileroaita pe 09 Iulie 2022, 19:05

Reprezinta Kazahstanul din 2018! Crezi ca stia ca in 2022 Rusia va ataca Ucraina si sportivii rusi vor fi exclusi la Wimbledon?! Hai, esti comic... Probabil, nu-ti place Ianis Hagi pentru ca este nascut in Turcia!!

Ai vazut meciul?!Comentatorul zicea ca Rybakina nu a avut un antrenor calificat de tenis pâna la etatea de 18 ani-(cu toate ca era cea mai buna junioara din Rusia)!Adica pâna când a acceptat oferta federației din Kazahstan!Ce se ințelege de aici?Ca familia ei nu și-a permis sa angajeze un antrenor-neavând banii necesari-iar fata a fost nevoita sa accepte oferta celor din Kazahstan!Nu avea de unde sa prevada ca guvernul Johnson va interzice participarea tenismanilor ruși la un turneu de tenis privat!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close