SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

PARIS MASTERS. Rafael Nadal obține victoria 1.000 a carierei cu mari emoții » A fost aproape de eliminare în fața unui „veteran” de 39 de ani

Rafael Nadal, victoria 1000 în ATP /  foto: 2020 Icon Sport
Rafael Nadal, victoria 1000 în ATP / foto: 2020 Icon Sport

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 22:18 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 23:31

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) l-a învins pe compatriotul Feliciano Lopez (39 de ani, 64 ATP) și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Paris, ultimul al anului. Nadal s-a impus cu mari emoții, scor 4-6, 7-6 (5), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 31 de minute.

Nadal a început sub așteptări meciul, primul disputat după finala de la Roland Garros din urmă cu trei săptămâni. Feliciano Lopez a reușit break-ul încă din game-ul inaugural, iar mai apoi a servit excelent și a închis setul fără să clipească, scor 6-4.

PARIS MASTERS. Rafael Nadal obține victoria 1.000 a carierei cu mari emoții » A fost aproape de eliminare în fața unui „veteran” de 39 de ani
Nadal a avut serios de muncit pentru a-l învinge pe Feliciano Lopez. foto: Guliver/Getty Images

Campionul de la Openul Francez a dat semne de revenire în setul secund, dar nu a putut să-i facă break lui Lopez, care a servit excelent pe toată durata meciului. Soarta manșei secunde s-a decis în tie-break, unde Nadal a fost mai agresiv și s-a impus la 5. 

Decisivul a avut o desfășurare asemănătoare primului set. Lopez și-a pierdut imediat serviciul, exact cum se întâmplase cu Nadal în prima manșă, și nu a mai reușit să-l prindă din urmă pe Nadal, care s-a impus cu 6-4 și s-a calificat în optimi, acolo unde va da peste australianul Jordan Thompson (26 de ani, 61 ATP).

Rafael Nadal, victoria 1.000 în circuit

Victoria de astăzi a fost cea cu numărul 1000 pentru Nadal în întreaga carieră, ibericul fiind premiat la finalul meciului de către organizatori. Rafa e pe locul 4 în acest top, în spatele lui Jimmy Connors (1.284), Roger Federer (1.242) și Ivan Lendl (1.068).

„Mulțumesc organizatorilor pentru premiu, a fost un moment plăcut. Înseamnă că nu mai ești tânăr dacă ajungi la 1.000 de victorii în circuit. Sunt fericit și mândru pentru ceea ce am realizat, dar nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii din echipa și din familia mea”, a declarat Nadal, la interviul acordat la finalul meciului. 

VIDEO Cum era Irina Bara să-l „rupă” pe Rafael Nadal la Roland Garros 2020: „Nu puteam să trăiesc cu așa ceva”

Citește și alte știri din tenis: 

Australian Open, în pericol? Când se ia decizia privind turneul de la Melbourne + două condiții sunt absolut necesare

Simona Halep atinge noi recorduri chiar și fără să joace » A depășit o jucătoare legendară într-un top important

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
valeri.lewis
valeri.lewis  •  04 Noiembrie 2020, 22:50

Felicitari lui Rafa. Mare campion!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează