SPORTURI  »  TENIS  »  PARIS MASTERS

PARIS MASTERS // VIDEO Rafa Nadal, victorie la primul meci după nuntă » Noi probleme pentru Novak Djokovic + Daniil Medvedev, eliminare surprinzătoare

Articol de GSP - Publicat joi, 31 octombrie 2019 14:45

ATP Paris // Turenul Masters 1000 de la Paris, ultimul al anului, a ajuns în faza optimilor de finală. Novak Djokovic și Rafael Nadal, primii doi jucători ai lumii, și-au câștigat primele meciuri, marea surpriză fiind reprezentată de eliminarea rusului Daniil Medvedev (4 ATP). Roger Federer (3 ATP) s-a retras înainte de startul competiției. 

La prima apariție într-un meci oficial după ce s-a căsătorit, Nadal l-a învins miercuri pe Adrian Mannarino (31 de ani, 43 ATP), unul dintre reprezentanții gazdelor, scor 7-5, 6-4.

Nadal, care începând de lunea viitoare îl va detrona pe Novak Djokovic din fruntea clasamentului, are parte de un duel tare în optimi: urmează să-l înfrunte pe Stan Wawrinka, 34 de ani, 16 ATP, pe care îl conduce cu 18-3 în raportul meciurilor directe. 

Tot miercuri, Novak Djokovic a avut mici emoții în duelul cu francezul Corentin Moutet (20 de ani, 97 ATP). Sârbul a revenit de la 3-5 în primul set și s-a impus până la urmă în două seturi, scor 7-6 (2), 6-4. 

Pe Djokovic, care la conferința de presă de la finalul meciului a dezvăluit că a întâmpinat unele probleme de sănătate în ultimele zile, îl așteaptă duelul din optimi cu britanicul Kyle Edmund (24 de ani, 75 ATP). 

Medvedev eliminat, Zverev merge la Londra

Marea surpriză a turneului a venit însă marți. Daniil Medvedev (23 de ani, 4 ATP), finalist în ultimele 6 turnee jucate, a pierdut surprinzător în primul tur în fața unui alt francez, Jeremy Chardy (32 de ani, 65 ATP). Rusul a cedat în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 4-6, punând astfel capăt seriei impresionante din cea de-a doua parte a anului. 

Tot în această săptămână, neamțul Alexander Zverev (22 de ani, 6 ATP) a devenit cel de-al șaptelea jucător care se califică la Turneul Campionilor de la Londra, care începe pe 9 noiembrie. Matteo Berrettini, Gael Monfils și Stan Wawrinka, ultimul cu șanse mici, sunt cei trei jucători care luptă pentru ultimul bilet pentru Londra. 

Vezi și: 

VIDEO Roger Federer nu exclude varianta retragerii: „Mă întristează uneori, dar în orice moment cariera poate fi gata!” » S-a retras de la Paris, dar vrea Turneul Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează