SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Parizianca » Serena Williams a cucerit trofeul de la Roland Garros. Marea învinsă: Maria Şarapova

Serena Williams va primi 1.5 milioane de euro pentru victoria de la Paris // Foto: Reuters
Serena Williams va primi 1.5 milioane de euro pentru victoria de la Paris // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 22:26

Serena a învins-o ieri în finală pe Maria Şarapova cu 6-4, 6-4. A fost al 16-lea trofeu de Mare Şlem din carieră şi al doilea cucerit la Paris de americancă.

Lucrurile, emoţiile de care ai parte mai rar sînt cele mai preţioase. Aşa s-a întîmplat şi cu Serena Williams, care nu şi-a găsit locul după ce a cucerit din nou trofeul de la Roland Garros.

În primul moment s-a lăsat pe zgură, apoi nu s-a putut aşeza pe scaun, s-a îndreptat spre ai ei, dar s-a răzgîndit şi s-a întors. La 31 de ani şi 255 de zile a trăit de toate în tenis, a cucerit tot ce se putea şi acum nu-i venea să creadă că după o pauză de 11 de ani va strînge din nou trofeul în braţe.

Un trofeu care acum înseamnă altceva pentru ea pentru că acum vede diferit tenisul şi îl preţuieşte mai mult. "Ştie că are 31 de ani, a trecut printr-o experienţă teribilă, atunci cînd a fost aproape de moarte şi cînd a realizat cît de mult îi place tenisul şi cît de special era ceea ce trăia ea. Cînd ai ceva timp de zece ani, uiţi cît de important e. De aceea eu cred că Serena e mai concentrată acum, mai determinată şi vrea să cîştige cît mai multe trofee", a spus antrenorul său, Patrick Mouratoglou.

El e omul pe care l-a întîlnit după ce a pierdut la Paris în 2012 în primul tur la Roland Garros şi care a ajutat-o să adune în decurs de un an 74 de victorii şi doar 3 înfrîngeri.

În finala de ieri a pornit ca favorită în faţa Mariei Şarapova, cea pe care a învins-o de 13 ori în ultimii nouă ani. N-a fost începutul la care se aştepta toată lumea pentru că rusoaica a făcut altceva decît în întîlnirile precedente şi a reuşit să se distanţeze la 2-0. Însă Serena s-a recalibrat repede şi i-a răspuns tăios, în forţă şi variat.

S-a dus la 4-2 şi părea că zburdă repede spre trofeu. Maria a stors însă toată voinţa şi toată forţa de care e în stare, a egalat la 4-4, dar n-a mai avut inspiraţie mai departe şi a cedat cu 4-6. Serena a crescut în evoluţie şi, în partea a doua, nu şi-a mai cedat serviciul.

A dominat-o pe Şarapova şi s-a impus cu 6-4, 6-4. "Ooh, Doamne, sînt atît de fericită!", a spus ea în franceză. După ce a mulţumit tuturor şi a încercat să-şi exprime fericirea în cuvinte, a pus mîna la gură cochet şi a spus: "De fapt, cred că sînt pariziană!". După 11 ani, Serena are din nou Oraşul Iubirii la picioare şi în braţe sub forma unui trofeu de argint.

31 de victorii consecutive a adunat Serena Williams în acest sezon

1,5 milioane de euro va primi Serena Williams pentru victoria de la Paris

Topul jucătoarelor cu cele mai multe trofee de Mare Şlem
1. Steffi Graf: 22 trofee
2-3. Chris Evert şi Martina Navratilova: 18 trofee
4. Serena Williams: 16 trofee

Pentru istorie
Rafael Nadal poate deveni azi singurul jucător din istorie care să se impună într-un turneu de Mare Şlem de opt ori. El îl va întîlni azi, de la ora 16:00 (Eurosport), pe compatriotul său David Ferrer în ultimul act al turneului de la Roland Garros. Pentru David este prima finală de Grand Slam. Cei doi s-au întîlnit de 23 ori, Rafa cîştigînd 19 dintre ele.

"Nu mă simt favorit. Simt că sînt finalist. Cert e că va fi o zi mare pentru Spania. Am ajuns în finală jucînd bine, dar David nu a pierdut nici un set pînă aici. Dacă nu joci perfect cu el, ai mari probleme", a spus Nadal. Indiferent de rezultatul finalei de azi, Nadal va coborî pe locul al cincilea în ierarhia mondială de luni.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Iunie 2013, 11:45
Postat de tomagh pe 09 Iunie 2013, 10:59

A fost un meci frumos și destul de echilibrat, terminat totuși în 2 seturi. Șarapova a făcut un joc bun, dar Serena când a vrut a schimbat cursul meciului. E bună, sper să nu se dopeze, pentru că nu prea are cu cine juca.

Cum? Cu Schiavone!:)))

tomagh
tomagh  •  09 Iunie 2013, 10:59

A fost un meci frumos și destul de echilibrat, terminat totuși în 2 seturi. Șarapova a făcut un joc bun, dar Serena când a vrut a schimbat cursul meciului. E bună, sper să nu se dopeze, pentru că nu prea are cu cine juca.

daniels7714
daniels7714  •  09 Iunie 2013, 07:50

vamos David CAMPEON !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează