SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

S-ar fi aflat decizia luată de Djokovic pentru Australian Open! Ce ar fi hotărât în privința vaccinării

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 11:47 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 12:09

Novak Djokovic (34 de ani), liderul mondial din ATP, ar putea fi prezent, în cele din urmă, la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem din 2022.

Sârbul, care până acum a ezitat să ofere un răspuns concret din cauza obligativității impuse de statul Victoria privind vaccinarea, a fost dat de gol de oficialii ATP, care au anunțat că Djokovic va reprezenta Serbia la ATP Cup, competiția pe echipe care începe pe 1 ianuarie, la Sydney.

Bianca Andreescu, anunț de ultimă oră: „NU particip la Australian Open” + Mărturisire despre bunica din România: „A fost săptămâni întregi la ATI și asta m-a dat peste cap”
AUSTRALIAN OPEN
Bianca Andreescu, anunț de ultimă oră: „NU particip la Australian Open” + Mărturisire despre bunica din România: „A fost săptămâni întregi la ATI și asta m-a dat peste cap”

S-a vaccinat Novak Djokovic?

Astfel, presa internațională speculează că, în cazul care va fi prezent la Sydney, Djokovic va merge în cele din urmă și la Melbourne, orașul care găzduiește întrecerea de la Australian Open. Ceea ce înseamnă că Nole ar fi ales, până la urmă, să se vaccineze împotriva COVID-19.

Există și o altă variantă, în cazul în care Djokovic nu s-a imunizat. Legislația în vigoare spune că persoanele nevaccinate pot călători către Sydney, doar în cazul în care vor sta într-o carantină obligatorie, strică, de 14 zile. 

Asta ar presupune ca sârbul să ajungă în Australia încă de pe 16 decembrie, anunță prestigioasa publicație The Guardian.

Pe lângă Novak Djokovic, Daniil Medvedev (2 ATP) e un alt nume mare care va fi prezent la ATP Cup, aflată la cea de-a treia ediție. În schimb, Rafael Nadal (6 ATP) nu va juca anul acesta la ATP Cup, participarea sa la Australian Open fiind în continuare sub semnul incertitudinii.

Australian Open 2022, doar pentru vaccinați

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat recent că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului. 

„Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. 

Tot grupul de jucători o înțelege. Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a declarat acesta.

Veștile bune sunt că majoritatea jucătorilor, atât bărbați cât și femei, sunt vaccinați complet. Pentru Novak este o chestiune privată, așa cum a spus. Totuși, a declarat mereu că Australian Open este turneul său preferat. Sperăm să-l vedem aici.

- Craig Tiley, director Australian Open

9 titluria câștigat Djokovic la Australian Open

Citește și alte știri din tenis:

E gata! Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid unei companii americane

Bianca Andreescu, anunț de ultimă oră: „NU particip la Australian Open” + Mărturisire despre bunica din România: „A fost săptămâni întregi la ATI și asta m-a dat peste cap”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează