SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Patricia Țig vrea să joace din nou la Fed Cup: „Ați atins un punct sensibil” » Motivul pentru care colegele îi blochează convocarea

Articol de - Publicat sambata, 20 iulie 2019 15:15

Patricia Țig (24 de ani) a declarat că își dorește să joace din nou pentru echipa de Fed Cup a României, însă recunoaște că acesta este un subiect delicat.

Întrebată despre o posibilă revenire, jucătoarea a evitat să vorbească despre conflictul care i-a închis ușile pentru moment la echipa de Fed Cup: „Ați atins un punct sensibil. Nu știu, depinde. Eu mi-am dorit mereu... Nu are rost să intrăm în aceste discuții în acest moment. Cred că știe toată lumea ce s-a întâmplat. Nu mai vreau să comentez pe tema aceasta”.

Conflictul dintre Patricia Țig și colegele de la Fed Cup ar fi pornit în 2017, la confruntarea cu Belgia, 1-3, din primul tur al Grupei Mondiale II. Țig ar fi refuzat să joace la dublu, când calificarea era deja pierdută, acuzând o accidentare. La o săptămână distanță juca însă în calificările turneului de la Dubai.

Colegele s-au supărat și la următoarea acțiune a echipei de Fed Cup i-au cerut lui Ilie Năstase, căpitan-nejucător la acea vreme, să nu mai apeleze la serviciile Patriciei. La meciul cu Belgia au mai făcut parte din echipa României Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculesu. 

Singura româncă în semifinale la BRD Bucharest Open

Țig, venită din calificări, s-a calificat în semifinalele turneului de la București, după ce a învins-o pe Kristyna Pliskova (27 de ani, favorita cu numărul 8), scor 6-2, 3-6, 6-3.

Românca o va întâlni în penultimul act al competiției pe Laura Siegemund (31 de ani, 77 WTA), astăzi, de la ora 15:00.

11.000 $şi 128 puncte WTA și-a asigurat „Pati” după calificarea în semifinale

Citește și:

Știm semifinalele de la BRD Bucharest Open » Programul complet al zilei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
haxor
haxor  •  20 Iulie 2019, 19:06

Cu toata admiratia pentru ce a realizat dar cred ca e un pic pretentios sa vii cu asemenea cereri hazardante. Chiar gasesc total neprofesionist o asemenea cerere in momentul de fata. Poate ca trebuie sa mai astepte ca e sub nivelul multora si turneul de la Bucuresti nu-i un GS. ;-)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează