SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Corespondență GSP din Franța Mouratoglou și-a luat rebel » Cu ce se ocupă antrenorul, în plin scandal de dopaj cu Simona Halep

Rune și Mouratoglou, la academia francezului
Rune și Mouratoglou, la academia francezului

Articol de , - Publicat marti, 25 octombrie 2022 11:24 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 11:42

Noul elev full-time al lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, e Holger Rune (25 ATP). Acesta s-a încoronat la Stockholm la chiar primul turneu pe care-l joacă de când îl are în lojă pe francez. Puștiul de 19 ani e noul punct principal de atracție al academiei din Biot.

  • Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022. Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.
  • Gazeta Sporturilor e singura publicație din România care a trimis o echipă la Biot, acolo unde se află academia deținută de Patrick Mouratoglou

Cu Simona Halep departe de tenis pe o perioadă nedeterminată, Patrick Mouratoglou își îndreaptă acum toată atenția către danezul Holger Rune, alături de care a bifat deja, în week-end, primul rezultat semnificativ de la startul colaborării.

Nordicul, despre care Mouratoglou spunea recent că poate ajunge să domine circuitul băieților în viitorul apropiat, a avut o săptămână de excepție la Stockholm, un turneu de categorie 250 pe care l-a câștigat după ce l-a învins în ultimul act pe Stefanos Tsitsipas, un alt protejat de-ai antrenorului francez. 

Francezii de la Academia Mouratoglou s-au ascuns în cazul de dopaj al Simonei Halep » De ce nu o apără nimeni pe Simona?
halep, depistată pozitiv
Francezii de la Academia Mouratoglou s-au ascuns în cazul de dopaj al Simonei Halep » De ce nu o apără nimeni pe Simona?

Rune și-a dublat în acest fel performanța din vară, tot el fiind cel care îl eliminase pe grec de la Roland Garros.

Mouratoglou, alături de Rune în Suedia

Săptămâna-reper a lui Holger a prins contur și s-a desăvârșit sub ochii oamenilor de la academia lui Mouratoglou, inclusiv sub privirile lui Patrick. Pe care vestea-șoc de vinerea trecută l-a prins în „focurile" partidei lui Rune din „sferturi", disputată împotriva lui Cameron Norrie. 

Prezența acestuia în Suedia într-un moment în care fanii Simonei așteptau răspunsuri a provocat indignare și o avalanșă de reproșuri primite de Mouratoglou pe rețelele sociale.

Mirajul pe care Rune îl oferă e însă unul pe măsură, iar atenția pe care scandinavul a primit-o în ultimul an, mai ales prin prisma alăturării de academia lui Mouratoglou, a fost pe măsură. 

Personalitate explozivă încă de la o vârstă fragedă, rebel fără cauză, dar și cu un potențial pe măsură, Holger are un 2022 remarcabil, cu două titluri ATP, un „sfert" la Roland Garros și un salt major în clasament, până pe locul 25. Iar expunerea pe care danezul o are la academia lui Mouratoglou e una majoră, dovadă și atenția de care se bucură pe conturile social media ale școlii francezului, care a conștientizat imediat boom-ul de imagine pe care Rune i-l poate aduce.

Jucătorul danez s-a remarcat anul acesta și prin câteva momente controversate. La Roland Garros, într-un moment de maximă furie, și-a dat propria mamă afară din lojă în „sfertul" cu Casper Ruud de la Paris. Același meci în care a provocat și întreținut o dispută de la distanță cu adversarul său norvegian, o polemică intens dezbătută la acel moment.

O întrebare fără răspuns

În strânsă legătură cu ultimele evenimente ce-l au în prim-plan și pe Mouratoglou, Gazeta Sporturilor a contactat-o pe Aneke Rune, mama și mentorul lui Holger, pe care a întrebat-o dacă situația prin care trece Simona Halep a făcut-o în vreun moment să aibă temeri că fiul său, și el antrenat de Mouratoglou, ar putea trece printr-o postură asemănătoare. 

Chiar dacă inițial și-a dat OK-ul pentru un dialog, răspunsul acesteia nu a mai venit.

Mouratoglou și-a luat rebel » Cu ce se ocupă antrenorul, în plin scandal de dopaj cu Simona Halep
Holger Rune, alături de mama sa, Aneke Rune, Mouratoglou și echipa lui // foto: Imago

VIDEO Gazeta Sporturilor a luat pulsul localității în care se află academia lui Mouratoglou

Citește și: 

Medicul ORL apropiat de Halep dezvăluie ce medicamente ia Simona în fiecare zi: „Am acordul ei să spun: ia 2 pastile”

ANAD, lămuriri oficiale despre Halep: „Aceasta va fi pedeapsa, dacă va fi dovedită intenția”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
brentford
brentford  •  25 Octombrie 2022, 12:08

Bai Remus,ai folosit "pe masura" de trei ori in 10 cuvinte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează