SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

Mărturie în premieră! Patrick Mouratoglou: „Mă simt responsabil, noi i-am recomandat acel supliment, s-a întâmplat să fie contaminat”

Patrick Mouratoglou // foto: Imago
Patrick Mouratoglou // foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 22:16 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 23:57

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, vorbește deschis pentru prima dată despre faptul că el și echipa sa i-au recomandat, apoi achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica. „Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el. 

  • ITIA a făcut anunțul suspendării Simonei Halep pe 12 septembrie, după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam a făcut apel la TAS, contestând sancțiunea
  • Suspendarea Simonei ar expira la data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.
  • Inițial, ea fusese suspendată temporar în octombrie 2022, iar în martie 2023 s-a adăugat a doua ofensă doping, legată de iregularități în pașaportul biologic

Într-un video de aproape 2 minute, postat pe contul său de Instagram, Patrick Mouratoglou admite în premieră că se simte responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat cu Simona Halep în cazul de dopaj care i-a adus 4 ani de suspendare din partea Tribunalului Independent Sports Resolutions.

Antrenorul francez vorbește despre suplimentul contaminat, pudra de colagen Keto MCT, și despre vina sa și a echipei sale, care i l-a recomandat româncei, achiziționându-l apoi de la firma Quantum Nutrition.

Patrick Mouratoglou: „Noi i-am propus colagenul Simonei Halep și l-am cumpărat”

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen”, spune Patrick Mouratoglou în video.

„Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil", adaugă el.

„Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată”, mai spune antrenorul.

Mărturie în premieră! Patrick Mouratoglou: „Mă simt responsabil, noi i-am recomandat acel supliment, s-a întâmplat să fie contaminat”
Patrick Mouratoglou și Simona Halep // FOTO: Imago

Patrick Mouratoglou: „Am realizat că o poate păți oricine”

Ești rănit de faptul că numele tău este asociat cu dopingul, deși tu nu te-ai dopat, cariera ta este oprită pentru o perioadă de timp care poate fi foarte lungă. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că nu ai făcut nimic.

Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi", a încheiat antrenorul Simonei.

Gazeta a aflat cum a ajuns la Simona Halep și cine produce substanța pe care a utilizat-o sportiva în perioada 23-28 august 2022. Keto colagenul respectiv este vândut sub formă de pudră, este deținut de o firmă din Ontario și poartă un nume de insulă grecească: Schinoussa. Marca Schinoussa Superfood avea intrare la Academia din Franța a lui Patrick Mouratoglou, a explicat un apropiat al sportivei, pentru ziar.

  • În acte se spune că firma producătoare e Quantum Nutrition, deținută în Canada de frații  John și Konstantinou „Kostas” Koveos.
  • În tribunalul sportiv, John Koveos a susținut că, de fapt, ei nu au fabrică, ci au produs colagenul în fabrica Custom Food Packaging.
  • Când i l-a recomandat Simonei Halep și a citit etichetele colagenului produs de Quantum, motivul, declarat la tribunal de către antrenorul Patrick Mouratoglou, a fost acela că "avea cunoștință de faptul că John Koveos a sponsorizat mai mulți sportivi, unii dintre ei fiind acum antrenori sau foști jucători". Ce a găsit Gazeta, la fața locului, pe ruta canadiană a suplimentului

Citește și: 

„Accesul interzis”: cum s-au baricadat în sediu frații greci acuzați de Simona Halep că i-au ruinat cariera + două adrese „oficiale” declarate la Ontario Business Register sunt pustii
HALEP, SUSPENDATĂ
„Accesul interzis”: cum s-au baricadat în sediu frații greci acuzați de Simona Halep că i-au ruinat cariera + două adrese „oficiale” declarate la Ontario Business Register sunt pustii
TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”
HALEP, SUSPENDATĂ
TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
Freyya
Freyya  •  07 Noiembrie 2023, 13:50
Postat de Acidutzu_67 pe 03 Noiembrie 2023, 22:28

Pai parca s-a stabilit ca substanta dopanta nu putea provine doar de la un simplu supliment contaminat, cantitatea de roxadustat cu care a fost prinsa Simona fiind mult mai mare...Deci...??? Senzatia mea este ca Muratoglu asta incearca sa acopere o măgărie mai mare cu una mai mica...

exact. "suplimentul" era barba sistemului de dopaj practicat de gasca in care a patruns cu buna stiinta si halepa (daca nu erau complici pana acum stergea cu grecul pe jos, dar se au la mana unul pe altul)

Freyya
Freyya  •  07 Noiembrie 2023, 13:44

asta cu "contaminarea" e praf in ochii naivilor. de la concedierea in masa a romanilor fata a bagat la greu - si rezultatul e in pasaportul biologic. are bye acum - precum merita

lapusneanul
lapusneanul  •  04 Noiembrie 2023, 20:34
Postat de MariusN pe 04 Noiembrie 2023, 17:36

Am o prietena, pe care o cheama Roxana! Toti o striga, Roxa..!!! Dar de cand cu cazul halepoasei dopate, ii spunem la lucru, "Roxadustat"... sau "Roxa, nu sta"...!!!

Sa vedem ce a spus Umberto Eco pentru cei ca tine.."prostia este infinit mai fascinanta decât inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia NU !"

Vezi toate comentariile (26)
Comentează