SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Patrick Mouratoglou și Mats Wilander se contrazic în privința urmașului lui Roger Federer

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 17:59

Ascensiunea lui Stafanos Tsitsipas (20 de ani, 15 WTA) a iscat controverse în lumea tenisului mondial. Mats Wilander și Patrick Mouratoglou, doi dintre cei mai mari experți, au opinii diferite despre stilul de joc al grecului.

Mats Wilander, analist Eurosport, opinează că grecul se apropie din punct de vedere al filosofiei de joc de Roger Federer.

„Să îl bați pe Federer în 2019 înseamnă să ai același nivel, aceeași concentrare și un stil de joc apropiat de al lui. Tsitsipas și-a demonstrat că poate avea un joc complex, că poate face puncte din preajma fileului, că backhand-ul e la nivelul lui Federer, că slice-ul său e eficient. E un punct important de start în cariera grecului”, a declarat Wilander. 

Mouratoglou e mai cumpătat

Patrick Mouratoglou este unul dintre sfătuitorii lui Tsitsipas. Tehnicianul francez a stat în loja tânărului de 20 de ani în timpul tuturor partidelor de la Australian Open. 

„Nu pot să spun că mă așteptam la un asemenea parcurs pentru Stefanos. Sigur, are un potențial extraordinar, dar nu credeam că va exploda atât de repede.

Cel mai mult m-a impresionat victoria contra lui Bautista. Venea după meciul cu Federer, când toată lumea spunea «WOW, el trebuie să fie noul Roger». Era o presiune uriașă. Nu sunt deloc de acord cu afirmațiile astea, pentru mine e clar că nu se aseamănă cu Federer”, a declarat Mouratoglou pentru Eurosport.

Vezi și: 

Rafael Nadal, despre marea diferență față de Roger Federer: „Nu înțeleg jocul în modul ăsta. E o diferență de mentalitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10213214728672096
Andrei Manea  •  26 Ianuarie 2019, 08:36

15 WTA? De la plete i se trage? In ultima vreme faceti o gramada de greseli.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close