SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Simona Halep și Belinda Bencic, față-n față pentru prima oară pe zgură » De ce Halep va fi incomodată + cum s-a schimbat Bencic

Halep - Bencic
Halep - Bencic

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2019 20:09

Simona Halep, locul 3 WTA, e neînvinsă în acest sezon pe zgură, în timp ce Belinda Bencic, locul 18, adversara sa de din semifinalele turneului de la Madrid, nu a pierdut niciun meci din cele cinci jucate în fața unor jucătoare de Top 5 în 2019.

  • Meciul Halep - Bencic se va juca vineri pe terenul central și nu va începe mai devreme de 15:30.

Au jucat pe hard, pe iarbă, iar la Madrid a venit rândul zgurii să găzduiască o întâlnire între Simona Halep și Belinda Bencic. La Wimbledon, în 2014 s-a impus românca, iar la Toronto în 2015 și la Dubai în 2019 a făcut-o elvețianca.

Cele două au ajuns în mod diferit la întâlnirea din semifinale. Halep, 3 WTA, a controlat partida cu Barty, în timp ce Bencic. 18 WTA, a revenit incredibil în fața liderului mondial, Naomi Osaka, pe care a învins-o cu 6-3, 2-6, 7-5. 

Pentru Simona, stilul adversarei de vineri este unul incomod, pentru că lovește plat de pe forehand și are un rever echilibrat. Nu a adunat prea multe meciuri pe zgură în carieră în circuit, ea având 34 de partide jucate pe această suprafață, în timp ce Halep a ajuns la 157. Românca e neînvinsă pe această suprafață în 2019 şi nu a mai pierdut o partidă pe covorul cărămiziu din 2018, din finala de la Roma, pe care a cedat-o într-un meci cu Elina Svitolina

Adversara de vineri a româncei nu câștigase niciun meci la turneul de la Madrid înainte acestei ediții, ea fiind învinsă la precedentele participări în turul 1 de Serena Williams în 2014 şi de Ajla Tomljanovic în 2015.

Săptămâna aceasta, Belinda a adunat aproape șapte ore pe terenurile din Caja Mágica, în timp ce Simona a avut de jucat patru ore şi 57 de minute. 
Belinda, 22 de ani, a avut un parcurs senzațional în acest sezon, reuşind să învingă patru jucătoare din Top 5, printre ele şi Simona Halep, în „sferturile” de la Dubai. Ce va fi mâine? Cu siguranță un meci spectaculos!

Pe cine a învins Bencic din Top 5 în acest sezon

Jucătoare Loc Turneu Fază Scor
Simona Halep 2 Dubai finală 4-6, 6-4, 6-2
Petra Kvitova 4 Dubai finală 6-3, 1-6, 6-2
Karolina Pliskova 5 Indian Wells sferturi 6-3, 4-6, 6-3
Naomi Osaka 1 Miami optimi 6-3, 6-1
Naomi Osaka 1 Madrid sferturi 6-3, 2-6, 7-5

Șansă să redevină lider

După victoria de azi, Simona Halep are punctele necesare pentru a urca de luni de pe poziția a treia pe cea de-a doua. Însă, românca are șansa de a reveni chiar pe primul loc în ierarhia mondială. Singura condiție este să se impună pe zgura de la Caja Mágica. Acest lucru a devenit posibil, după ce Naomi Osaka a fost învinsă de Belinda Bencic. Japoneza va avea luni 6.356 de puncte, iar dacă se va impune în turneul de categorie Premier Mandatory, românca va ajunge la 6.467.

23-6este raportul dintre victorii și înfrângeri în 2019 pentru Simona Halep 

24-7este raportul dintre victorii și înfrângeri în 2019 pentru Belinda Benic

115victorii adunat Simona Halep pe zgură din 157 de meciuri jucate pe suprafața cărămizie

17victorii pe zgură a adunat în toată cariera Belinda Bencic din 34 de meciuri jucate pe această suprafață

50de semifinale a jucat Simona Halep în carieră înainte de cea de la Madrid, câștigând 34. În 2019, ea a jucat în această fază la turneele de la Doha şi Miami

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
razvanrosu82
razvanrosu82  •  10 Mai 2019, 11:36

Cand o sa intelegem si respecta sportul si noi asa cum trebuie? Cand ne vom bucura pt reusitele alor nostrii chair dc e o victorie la popice. Suntem o tara plina de haiteri si nimic mai mult. Ne-am pierdut respectul in toata Europa asta, suntem aratati pe strada si evitati..iar noi ce facem?.. ne batem joc si de noi. Sunt oameni care nu au pus mana pe o racheta de tenis in viata lor dar totusi comenteaza despre Simona... o iau la misto pe Simona.. Pt haiteri un msg, frustrarile voastre sunt tratabile si poate ar tb sa va grabiti catre un doctor nicidecum sa le varsati in msg pe net. In rest... Hai Simona!

1504004369616500
Florea Virgil  •  10 Mai 2019, 10:29

Până una alta Simona a sta de i s-a urât și ei pe primul loc. Nu este deloc curioasă de locul 1. japoneza, deși nu a arătat mai nimic la acest turneu tremură precum o piftie să stea acolo. Probabil are vreun contract care funcționează doar în condiția ocupării primuli loc WTA. Cine știe.. Meciul de azi însă e mai important pentru Simona decât pentru sârboaică. Și, îl va câștiga Simona. ÎÎn ciuda afecțiunii a strâns în ea presiunea, își dorește să îi ia banii lui Țiriac și se va abte azi până la capăt.

lapusneanul
lapusneanul  •  10 Mai 2019, 09:19
Postat de bazinga pe 10 Mai 2019, 08:16

Hai sa pregatim scuzele...explicatiile.....starea fizica precara....mici probleme de sanatate....antibioticele......curentul tras pe avion la urechiuse...

acelasi comentariu l-ai facut si inaintea meciului din sferturi..:), prevad ca iar o iei in mufa...:)

Vezi toate comentariile (22)
Comentează