SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Performanță negativă la BRD Bucharest Open » E pentru a 2-a oară în istorie când se întâmplă

Petra Martic FOTO: Raed Krishan
Petra Martic FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 21 iulie 2018 20:32

Anastasija Sevastova (22 WTA) o va întâlni duminică, de la ora 17:00, pe Petra Martici (60 WTA) în ultimul act al turneului de la București, ediția a cincea. Doar în 2015 nu a fost vreo reprezentantă din România care să se bată pentru titlu în finală.

Din cele cinci ediții jucate pe zgura de la București, aceasta va fi a doua în care în finală nu s-a calificat nicio jucătoare din România.

Trofeul va fi disputat duminică de Petra Martici, 60 WTA, și Anastasija Sevastova, 22 WTA. "Țelul meu în acest an este să câștig un turneu WTA și sper că acest lucru se va întâmpla la București", a spus croata, care este abia la a doua finală a carierei, după cea din 2012 de la Kuala Lumpur.

De partea cealaltă, letona este la șasea, dintre care a doua la București, când a pierdut în fața Simonei Halep cu 0-6, 0-6.

"Mă gândesc la finala din 2016 și nu mă simt prea rău. Nu am șters-o din cap, va fi mereu acolo, totuși am jucat o finală, nu e ca și cum am pierdut în fața oricui, am făcut-o în fața Simonei", a spus Sevastova, zâmbind. Scorul general între cele două e 1-0 pentru Martici. "E timpul pentru o revanșă, am pierdut anul trecut la Paris în fața ei, nu a fost un meci bun din partea mea, sper ca mâine să fie diferit", a spus Anastasija.

Croata a avut parte de susținerea publicului român în meciurile precedente, mai puțin în cel în care a învins-o pe Mihaela Buzărnescu cu 6-4, 6-4. "În meciurile trecute, publicul român m-a răsfățat, susținându-mă, dar în cel de azi am fost pregătită să nu fie de partea mea. E minunat că au fost atât de mulți, de aceea tenisul e un sport special și sper ca mâine spectatorii să fie din nou în favoarea mea", a spus Petra.

O semifinală scurtă

Letona s-a calificat în ultimul act, după ce adversara sa, Polona Hercog, a abandonat după 32 de minute la scorul de 6-1 în favoarea Sevastovei. "Nu am văzut că e accidentată, doar că avea un bandaj pe coapsa dreaptă. În ultimul game am observat că nu se mișcă prea bine, dar am crezut că va continua. E mereu greu atunci când conduci să vezi că adversara are unele probleme. Totuși mă bucur că nu am stat trei ore pe teren", a spus ea.

Anastasija Sevastova este pentru a treia oară la București, după ce în 2016 a ajuns în finală, iar în 2017 în "sferturi". "Îmi place turneul de aici pentru că mereu vin la București de acasă, unde îmi văd familia, mereu vin cu senzații bune. Îmi plac condițiile de aici, că e cald, că se poate juca pe seară. Îmi place totul la acest turneu". 

"E diferit jocul din timpul zilei, față de cel din timpul serii. Azi a fost mai vântos decât aseară, dar mai jucasem în primul tur pe zi. Când e lumină, trebuie să racordezi diferit rachetele, în funcție de vreme, pentru că mingile zboară mai mult"Anastasija Sevastova

"La începutul săptămânii mi-am propus să câștig primul meci pentru că era să nu particip. E greu să-ți setezi țeluri, dar mă bucur că sunt din nou într-o finală aici, nici anul trecut nu am jucat rău, doar că Ana Bogdan a făcut-o mai bine"Anastasija Sevastova

"Abia aștept să joc mâine, mă bucur că nu am avut din nou trei seturi pentru că avem nevoie de un meci mai scurt, nu m-am mai întâlnit de mult cu ea, iar dacă joc bine cred că am o șansă la trofeu"Petra Martici

Finale de la BRD Bucharest Open

  • 2014 Simona Halep -Roberta Vinci 6-1, 6-3
  • 2015 Anna Karolina Schmiedlova-Sara Errani 7-6 (3), 6-3
  • 2016 Simona Halep-Anastasija Sevastova 6-0, 6-0
  • 2017 Irina Begu-Julia Goerges 6-3, 7-5

Vezi și: BRD BUCHAREST OPEN. Mihaela Buzărnescu ia o decizie neașteptată după turneul de la București: "Ce să fac?"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ionion
ionion  •  22 Iulie 2018, 06:52
Postat de ion.ionescu pe 21 Iulie 2018, 23:15

PERFORMANŢĂ negativă ?! Luminiţa Paul este un nume respectabil în lumea tenisului iar ratatul care pune titlurile la gsp şi-a bătut joc de acest nume şi de limba română ! Pentru rataţi, eşecurile sunt performanţe...

Corect ! Titulu este apocaliptic. Sterge cu buretele tot ce au facut fetele pana acum . Si calificarea in sferturi e un rezultat bun. Si calificarea in semifinale e un rezultat bun. Am mai auzit asta la unii parinti din Romania care cearta copilul ca nu au luat premiul I, desi ei au luat premiul II, III sau mentiune.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  21 Iulie 2018, 23:15

PERFORMANŢĂ negativă ?! Luminiţa Paul este un nume respectabil în lumea tenisului iar ratatul care pune titlurile la gsp şi-a bătut joc de acest nume şi de limba română ! Pentru rataţi, eşecurile sunt performanţe...

1.revoo
1.revoo  •  21 Iulie 2018, 21:33

Ciurucuri..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează