SPORTURI  »  TENIS  »  NUNTĂ

Petra Kvitova a spus da! Se căsătorește cu antrenorul ei » Cum ar fi început relația lor

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2022 17:32 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 19:21

Dubla campioană de Grand Slam Petra Kvitova, 32 de ani, a acceptat cererea în căsătorie a antrenorului și partenerului ei, Jiri Vanek, 44 de ani.

A trecut un pic de timp, o lună și jumătate, de la propunere, dar Petra a anunțat oficial ieri că a spus „da într-un loc special". 

S-a întâmplat la Wimbledon, acolo unde cehoaica a cucerit cele două trofee de Mare Șlem ale ei, în 2011 și 2014, iar în imaginea postată pe Twitter poartă aceeași rochie verde cu care a apărut la ceremonia de aniversare a centenarului Terenului Central de la All England Club. 

Petra Kvitova a spus da! Se căsătorește cu antrenorul ei » Cum ar fi început relația lor

Petra și antrenorul ei, fostul jucător Jiri Vanek, s-au apropiat sentimental în urmă cu doi ani. Își începuseră colaborarea profesională în 2016, după ce fostul număr 2 mondial încheiase o perioadă de 8 ani alături de David Kotyza.

În timp, lucrurile au luat însă și o altă turnură între cei doi. Inițial, purtătorul de cuvânt al cehoaicei, Karel Tejkal, negase informația în 2020. 

„Nu e niciun secret că Petra Kvitova i-a oferit antrenorului Vanek găzduire de câteva ori în camera de oaspeți a apartamentul ei spațios, când acesta înfrunta o situație dificilă. A fost însă doar un ajutor punctual, când casa lui era în renovare și, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a fost imposibil să-și găsească alt loc unde să stea. 

Ambii au însă doar o colaborare la nivel jucătoare-antrenor", spusese Tejkal în Blesk. 

E însărcinată și ratează US Open! Mesajul primit de la Sorana Cîrstea
US OPEN
E însărcinată și ratează US Open! Mesajul primit de la Sorana Cîrstea

„Uneori lucrurile se întâmplă astfel" 

La momentul respectiv, Vanek era în divorț de soția sa, Marketa, după o căsnicie de 18 ani. Ei au doi fii împreună. După brutalul atac pe care l-a suferit în 2016, când a fost asaltată în propria casă și a suferit răni grave la mâna stângă, Petra a stat o vreme la familia Vanek. 

Tabloidele din Cehia susțin că e posibil ca scânteia între Petra și Jiri să fi apărut chiar de atunci, citând o sursă care se pretindea bine informată. Până la urmă, Kvitova a admis relația cu fostul număr 74 ATP anul trecut, într-un interviu pentru Blesk.

„Uneori lucrurile se întâmplă astfel. Multă vreme lumea ne-a alăturat, ne-a întrebat despre asta, iar până la urmă am devenit un cuplu", a spus jucătoarea în vârstă de 32 de ani. 

Ea și Jiri au apărut pentru prima dată împreună la un eveniment luna trecută, la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, unde Petra a purtat o rochie lungă albă, iar el costum și papion negru.

 În trecut, Kvitova a fost logodită cu jucătorul ceh de hochei Radek Meidl și a avut legături sentimentale cu tenismenii Adam Pavlasek și Radek Stepanek.

„Un sport singuratic" 

În 2016, la puțin timp după despărțirea de Meidl, Petra vorbea despre numeroasele călătorii pe care le presupune tenisul. 

„Este un sport individual și singuratic. De-a lungul anilor, mi s-a întâmplat de multe ori să fiu doar eu într-o cameră de hotel, dar câteodată mi-ar plăcea să fie cineva alături de mine. În asemenea momente îmi petrec timpul uitând-mă la un film interesant", dezvăluia ea pentru idnes. 

Întrebată dacă s-a gândit să aibă o familie, a spus că „o voi face când simt că a venit timpul, când voi găsi persoana potrivită și voi ști că tenisul nu mă mai împlinește".

Citește și:

Senzaționala călătorie a campionului de la Cincinnati » Luna trecută, pierdea în primul tur la Iași, acum i-a învins pe Nadal și Tsitsipas și a luat cel mai important trofeu din carieră

„Indiferent că știe sau nu cum mă cheamă, sper că a apreciat asta” » Ce replică i-a dat Mihaela Buzărnescu lui Ion Țiriac, după impolitețea afaceristului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
maradona79
maradona79  •  25 August 2022, 01:44
Postat de zorrozabal pe 24 August 2022, 19:31

Pe teren parca nu era așa de urâta!

Spuse frumosul Zorro, adulat de toate babutele din cartier.

steaua.libera
steaua.libera  •  24 August 2022, 23:22

Petra e o superfată, Simo a laudat-o de multe ori pentru caracter.

zorrozabal
zorrozabal  •  24 August 2022, 19:31

Pe teren parca nu era așa de urâta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează