SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR/VICTORIA AZARENKA-PETRA KVITOVA, AZI, 17:00, EUROSPORT

Petra Kvitova şi Victoria Azarenka s-au calificat, ieri, în finala Turneului Campioanelor

Victoria Azarenka
Victoria Azarenka

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 21:49

După cinci zile în care spectatorii prezenţi la Istanbul s-au bucurat de show-ul oferit de cele mai bune opt jucătoare din lume, astăzi, se va decide marea cîştigătoare. Ultima şi cea mai importantă partidă de la Turneul Campioanelor le va aduce faţă în faţă pe Petra Kvitova şi Victoria Azarenka, ambele aflîndu-se la prima experienţă de acest gen.

Valoare confirmată
Pentru Petra Kvitova, 2011 reprezintă cel mai bun an al carierei. La 21 de ani, tînăra cehoaică care la începutul sezonului era în top 40 WTA, a avut o ascensiune fulminantă pînă pe locul trei, ascensiune datorată celor cinci turnee cîştigate, cea mai valoroasă victorie fiind cea de la Wimbledon, cînd a învins-o categoric pe Maria Şarapova. Kvitova a confirmat forma bună în care se află şi la Turneul Campioanelor. A trecut pe rînd, în grupe, de Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva şi Agnieszka Radwanska fără să piardă nici un set, iar în semifinale a răpus-o şi pe cîştigătoarea de la US Open, Samantha Stosur, cu 5-7, 6-3, 6-3. "A fost un meci dificil, Sam a servit foarte bine. Mulţumesc celor care m-au susţinut. Sper să cîştig şi ulima partidă", a declarat cehoaica la final.

Din a treia încercare
După două ediţii la care nu a reuşit să treacă de grupe, Victoria Azarenka a dat marea lovitură la Istanbul, după calificarea în finală graţie victoriei pe care a obţinut-o în faţa Verei Zvonareva, cu 6-2, 6-3. Deşi a pierdut un meci în prima fază a competiţiei, cu Marion Bartoli, bielorusa şi-a asigurat locul în careul celor mai bune patru jucătoare datorită victoriilor cu Na Li şi Samantha Stosur.

3 victorii are Kvitova în 5 meciuri pe care le-a jucat cu Azarenka

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează