SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Piers Morgan amplifică scandalul din jurul Emmei Răducanu, de la Wimbledon: „Nu este «curaj», ci o rușine!”

Emma Răducanu, stânga, și Piers Morgan, dreapta +14   FOTO
Emma Răducanu, stânga, și Piers Morgan, dreapta

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iulie 2021 15:44 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 16:17

Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA), jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică, s-a retras în meciul cu Ajla Tomljanovic din optimile de finală de la Wimbledon, la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea australiencei. 

  • Britanica a cerut intervenția medicului, din cauza unor probleme de respirație. A urmat o pauză medicală la vestiar, apoi Răducanu nu a mai revenit pe teren.
  • Ulterior, oficialii de la Wimbledon au anunțat că Emma Răducanu nu va veni nici la conferința de presă de după meci.

La finalul partidei, John McEnroe (62 de ani), de trei ori campion la Wimbledon, a comentat decizia Emmei și a fost de părere că ea s-a retras pentru că era în dezavantaj.

+10 FOTO

Piers Morgan amplifică scandalul din jurul Emmei Răducanu de la Wimbledon

Piers Morgan, jurnalist și vedetă TV în Marea Britanie, a comentat pe Twitter situația și i-a luat apărarea lui McEnroe, care a fost criticat după declarațiile date la adresa lui Răducanu.

Morgan a avut un mesaj dur și a criticat gestul făcut de Emma la Wimbledon.

„McEnroe a spus adevărul. Domnișoara Răducanu este o jucătoare talentată, dar nu a putut rezista presiunii și a renunțat când pierdea grav. Nu este «curaj», ci o rușine. Dacă aș fi în locul ei, le-aș spune fanilor să nu-l mai critice pe McEnroe. I-aș cere sfatul pentru a deveni mai puternică și a deveni o campioană.

Puterea mentală trebuie învățată încă din școală. Asta ar fi mai ușor de făcut, dacă mai multe persoane publice nu s-ar mai victimiza”, a scris Morgan pe Twitter.

După acest mesaj, Piers Morgan a fost contrat imediat de Andy Murray. „Cred că este o abordare foarte dură a situației, Piers”, a scris Murray, apărând-o pe Emma Răducanu.

Ironia lui Gary Lineker la adresa lui Piers Morgan

Apoi, fostul mare fotbalist englez Gary Lineker l-a ironizat pe prezentatorul britanic. „Ce a pățit Emma poate păți oricare dintre noi, indiferent dacă are sau nu o posibilă accidentare”, a postat fostul fotbalist pe Twitter, cu un printscreen cu Piers Morgan. Aluzia este la o emisiune TV pe care Morgan a părăsit-o în mijlocul difuzării, din cauza unor diferențe de opinie cu moderatorul pe seama subiectului familiei formate de prințul Harry și Megan Markle. 

Imagini tari! Garbine Muguruza, vacanță în România: „Is this, is this the life”
WTA
Imagini tari! Garbine Muguruza, vacanță în România: „Is this, is this the life”

Răspuns dur pentru McEnroe: „E beat?” 

Comentariile lui McEnroe au fost taxate de fani pe Twitter, dar și de câțiva cunoscuți jurnaliști. Harriet Minter a fost prima care l-a contrat pe american. 

„Două lucruri despre comentariile lui John McEnroe despre Emma Răducanu. E beat? E ceva mai enervant decât un bărbat spunându-i unei femei că nu e accidentată, ci doar copleșită emoțional? Nu, nu este. Vă rog, spuneți-i să se oprească”.

Comentatorul Rob Vickerman a avut o reacție asemănătoare, conform Spotmedia: „Cum poate John McEnroe să lanseze aceste comentarii fără să știe de ce s-a retras?”, a întrebat acesta.

Christian Day, fost jucător de rugby, l-a pus și el la colț pentru John McEnroe: „Dacă îl asculți, pare genul ală de fost jucător care stă într-un colț la club și spune că toată lumea nu știe nimic în comparație cu vremurile lui”. 

Emma Răducanu a abandonat, dar încheie cea mai frumoasă săptămână din carieră. Va face un salt de 168 de locuri în clasamentul WTA, până pe 175. Nici partea financiară nu este de neglijat, un cec în valoare de 250.000 de dolari.

Citește mai multe știri din tenis: 

John McEnroe, în mijlocul unei controverse din cauza comentariilor făcute la adresa Emmei Răducanu: „E beat?”

Imagini tari! Garbine Muguruza, vacanță în România: „Is this, is this the life”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
teddyw
teddyw  •  06 Iulie 2021, 18:26

Baieti, ati ajuns rau daca il dati ca reper pe Piers Morgan, acest Mircea Badea al tabloidelor britanice... Omul e in cautare de senzational si ar spune orice care sa-i ridice audienta...un *** uman....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

melcul_furios
melcul_furios  •  06 Iulie 2021, 18:15
Postat de andrei.33 pe 06 Iulie 2021, 16:58

Poliția politically correct s-a sesizat imediat, cum adica sa o faci emotiva pe adolescenta de 18 ani!?! Sexism, discriminare, posibil si rasism!!! Traim într-o lume spălată pe creier, sa te ferească sfântu' sa nu fi că ei, ca te crucifica instant in media si pe "retele".

Nu a zis nimeni de asa ceva insa Piers nu are dreptul sa vorbeasca, este primul si singurul moderator care a fugit din emisiunea lui proprie cand nu i-au convenit intrebarile. Practic el a fost emotiv la 50+ de ani insa critica o copila de 18 ani. Nu e feminism insa ce stie Piers Morgan despre concurs, competitie? Toata viata lui a fost jurnalist, de unde stie asa bine ce simte un sportiv? Sau el e acel om care stie totul si comenteaza tot?

farist11
farist11  •  06 Iulie 2021, 18:07

Piers ăsta poate a crezut că şi danezul Eriksen se preface. EU nu înțeleg cum antrenorul Emmei nu a intervenit pentru oprirea meciului sau arbitra, pentru că se vedea clar că Emma nu se simte deloc bine! Aiuriți şi nesimțiți mai sunt unii şi mai şi acuză.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează