SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Plângere împotriva tunisiencei Ons Jabeur » Acuzată că susține „o organizație teroristă criminală”

Ons Jabeur s-a retras săptămâna aceasta din turneul de la Zhengzhou din cauza unor probleme la genunchi FOTO Imago Images
Ons Jabeur s-a retras săptămâna aceasta din turneul de la Zhengzhou din cauza unor probleme la genunchi FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 20:07 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 21:21

Avraham Perets, președintele Federației Israeline de Tenis (FIT), susține că s-a plâns forului internațional în legătură cu mesajul postat de Ons Jabeur pe rețelele sociale după atacul celor de la Hamas.

Oficialul israelian a anunțat printr-un post pe Facebook-ul federației că a înaintat o scrisoare către WTA prin intermediul ITF în care se plânge de comportamentul lui Ons Jabeur.

 „Această jucătoare incită și sprijină o organizație teroristă criminală . Ne bucurăm că este în minoritate față de restul lumii sportului. Pentru că jucătoarea aparține de WTA, ei sunt responsabili de a se ocupa de acest caz. Federația Israeliană de Tenis și ITF așteaptă acum să vadă ce măsuri se vor lua împotriva ei", se arată în postul FIT.

Ons Jabeur: „Ignorând istoria recentă este iresponsabil"

Tunisianca Ons Jabeur, 7 WTA, a publicat acum câteva zile, pe Instagram, un mesaj după cele întâmplate în Israel și Fășia Gaza. 

„Prin ce au trecut palestinienii în ultimii 75 de ani este de nedescris. Prin ce trec civilii este de nedescris, indiferent care este religia sau originea lor. Violența nu va aduce niciodată pace, nu pot suporta violența, dar nici să văd cum unor oameni li se ia pământul. 

Să înțelegem contextul este important, privind spre ce se întâmplă azi și ignorând istoria recentă este iresponsabil și nu va aduce pace. Pacea e cea de care ne pasă tuturor. Pacea e tot ce are nevoie lumea și ce merită", a scris finalista de la Wimbledon.

Nu e prima oară când Jabeur vorbește despre Palestina,  în 2020 ea a primit amenințări cu moartea atunci când a jucat în Billie Jean King Cup cu echipa țării sale împotriva Israelului.

Citește și: 

Polonezul Hubert Hurkacz s-a impus la Shanghai, însă a uitat de Roger Federer prezent în tribune: „Sper să nu o ia personal”
ATP SHANGHAI
Polonezul Hubert Hurkacz s-a impus la Shanghai, însă a uitat de Roger Federer prezent în tribune: „Sper să nu o ia personal”
Un turneu tricolor la Cluj-Napoca » 7 jucătoare din România sunt pe tabloul principal la simplu al Transylvania Open. Programul primei zile
WTA Transylvania Open
Un turneu tricolor la Cluj-Napoca » 7 jucătoare din România sunt pe tabloul principal la simplu al Transylvania Open. Programul primei zile

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
Jupiter
Jupiter  •  17 Octombrie 2023, 01:18

I-aș fi dat dreptate dacă condamna atacurile animalice ale Hamas. Una e să fi de partea palestinienilor alta e să fi de partea teroriștilor. 99% din organizatiile teroriste sunt musulmane. Ei ucid evrei creștini hinduși budisti arabi și tot ce li se pare lor că nu e cum zice profetul. Din plăcere animalică. Ideologia Hamas și nu numai este eradicarea Israelului că stat și națiune, ștergerea lui de pe fața pământului. Și sunt susținuți de sute de milioane de musulmani. Ce poate sa facă Israelul?

MaxiP
MaxiP  •  17 Octombrie 2023, 00:58

In momentul in care sustii ca, cuvantul "palestinieni" se refera la o organizatie terorista, tu fiind un oficial din functia din care depui o plangere, ar trebui sa fii rapid suspendat din functie si eventual si cercetat penal. Jabeur ar trebui sa-l dea fara prea multa ezitare in judecata.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  16 Octombrie 2023, 12:46

Respect etern pentru Israel, fake-urile Gaza si Palestina sint teritorii israeliene furate de catre criminalul califat Rashidun si inundate cu locuitori arabi din peninsula.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează