SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI

Polonezul Hubert Hurkacz s-a impus la Shanghai, însă a uitat de Roger Federer prezent în tribune: „Sper să nu o ia personal”

Hubert Hurkacz și trofeul cucerit FOTO Imago Images
Hubert Hurkacz și trofeul cucerit FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 17:06 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 17:56

Hubert Hurkacz (26 de ani ♦ 17 ATP) s-a impus în finala competiției de Masters 1.000 de la Shanghai în fața rusului Andrey Rublev (25 ani ♦ 7 ATP) cu 6-3, 3-6, 7-6 (8). Roger Federer a urmărit ultimul act la fața locului, el fiind de câteva zile la turneul pe care l-a câștigat în 2014 și 2017.

Hubert Hurkacz și-a trecut duminică numele pe lista câștigătorilor de trofee Masters 1.000 în acest sezon. Polonezul l-a învins într-o finală cu răsturnări de situație pe rusul Andrey Rublev cu cu 6-3, 3-6, 7-6 (8) . 

Nu am fost surprins de nivelul la care a jucat Hubi, e un jucător foarte mare și e foarte greu de învins. Ne întâlnisem de patru ori în trecut, e cineva în fața căruia poți pierde repede pentru că servește extrem de bine. 

Am văzut asta și acum, a servit ireal. Uneori lovește cu toată puterea sa de pe fundul terenului și e dificil să poți face ceva. În plus, s-a mișcat foarte bine, astfel că nu e ușor să reușești lovituri direct câștigătoare", a rezumat partida Andreiy Rublev.

Rusul a avut câteva momente în care și-a pierdut cumpătul în timpul meciului, dar spune că a fost capabil să gestioneze perioadele dificile. 

„Am avut câteva momente rele, dar am ieșit din ele și poate de aceea am reușit să câștig setul al doilea și să am șanse în cel de-al treilea. Totul s-a decis la detalii, iar atunci când am fost aproape, Hubi a servit extraordinar, nu am avut nimci de făcut", a explicat Rublev.

Polonezul Hubert Hurkacz s-a impus la Shanghai, însă a uitat de Roger Federer prezent în tribune: „Sper să nu o ia personal”
Andrey Rublev la fianlul partidei FOTO Imago Images

Hubert Hurkacz: „Am fost de-a dreptul euforic"

Hurkacz a câștigat al șaptelea titlu din carieră şi al doilea de la debutul acestui an. Polonezul cucerise anterior un singur trofeu Masters 1.000, la Miami în 2021

. „A fost cel mai emoționant turneu pe care l-am câștigat, amândoi am avut mingi de meci în tie-break. Ne-am luptat, am fost prezenți încercând să profităm de oportunitățile care se iveau. După ce am câștigat ultimul punct am fost de-a dreptul euforic. În momentele cele mai tensionate nu aveam în minte decât următorul punct și cum trebuie să joc", a spus Hubert.

Hubert Hurkacz a uitat de Roger Federer

El a fost întrebat la conferința de presă și despre prezența lui Roger Federer în tribune. „Acest turneu a fost câștigat în trecut de mulți mari campioni. În discursul meu de la final am încercat să le mulțumesc tuturor, dar am uitat de Roger. Îi mulțumesc că a venit, sper să nu o ia personal. A fost interesant să jucăm în fața lui și sper că s-a bucurat de spectacol", a subliniat Hurkacz.

Prima ediție a turneului de la Shanghai a fost în 2009 și de-a lungul timpului aici au câștigat Nikolay Davydenko, Roger Federer (2 trofee), Andy Murray (3 trofee), Novak Djokovic (4 trofee) și Daniil Medvedev. Competiția din China a revenit în circuitul ATP după o pauză de trei ani cauzată de pandemia de COVID.

1,3 milioane de dolarieste premiul pe care l-a primit Hubert Hurkacz

Câștigătorii turneelor Masters 1. 000 în 2023

  • Indian Wells » Carlos Alcaraz
  • Miami » Daniil Medvedev
  • Monte Carlo » Andrey Rublev
  • Madrid » Carlos Alcaraz
  • Roma » Daniil Medvedev
  • Canada » Jannik Sinner
  • Cincinnati » Novak Djokovic
  • Shanghai » Hubert Hurkacz
  • Paris »  ? (30 octombrie și 5 noeimbrie)

Citește și: 

Fostul lider mondial din circuitul feminin și-a anunțat intențiile: „Nu am nicio intenție să revin pe terenul de tenis”
RETRAGERE
Fostul lider mondial din circuitul feminin și-a anunțat intențiile: „Nu am nicio intenție să revin pe terenul de tenis”
Româncele și-au aflat adversarele de la Transylvania Open
WTA Transylvania Open
Româncele și-au aflat adversarele de la Transylvania Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
costeltudor
costeltudor  •  15 Octombrie 2023, 20:37

Nu am văzut pana la acest polonez , un alt jucător care sa aibă un asemenea serviciu ! La bătut pe Rublev numai din serviciu !

parachioara5
parachioara5  •  15 Octombrie 2023, 20:19

...foarte frumos articol ...pacat ca nimeni nu urmareste tenis masculin pe gsp ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează