SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Planul revoluționar cu care Rafa Nadal vrea să confiște tot în 2019 » Două schimbări majore pregătite de fostul lider mondial

FOTO: Gulliver/ Getty Images
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 decembrie 2018 10:00

Ultimele luni nu au fost deloc cele mai bune pentru Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP). Detronat de Novak Djokovic din fruntea clasamentului ATP, ibericul a ratat ultima parte a lui 2018, însă plănuiește o nouă revenire în forță în sezonul care stă să înceapă.

Deși nu a putut juca, spaniolul a plănuit meticulos revenirea sa în circuit și e gata pentru două schimbări importante.

În primul rând, Nadal îl va coopta ca antrenor pe Tomeu Salva, prieten cu Rafa din copilărie, care în prezent se pregătește de perfecționarea tinerilor sportivi din cadrul Academiei Nadal. 

Tomeu Salva se va alătura staff-ului lui Nadal începând cu sezonul 2019, urmând să colaboreze cu Carlos Moya și Francisco Roig, ceilalți doi antrenori ai lui Rafa.

"La început, a fost ciudat să fac asta, pentru că Rafa e cel mai bun prieten al meu, e ca un frate. Suntem din aceeași zonă, ne-am antrenat de când eram copii, dar cu timpul m-am obișnuit cu rolul de antrenor", a spus Tomeu Salva pentru Marca.


Rafa Nadal, în dreapta, și Tomeu Salva, pe vremea când erau copii // FOTO: Marca

Mișcare nouă la serviciu

Nadal are în plan și o schimbare în registrul tehnic: a exersat în turneul demonstrativ de la Abu Dhabi o mișcare nouă pe propriul serviciu, pe care e hotărât să o pună în aplicare începând cu noul sezon.

"Am observat ceva diferit la serviciul lui. A avut o perioadă în care a stat departe, așa că a avut timp să facă niște ajustări. Va fi interesant să vedem dacă această schimbare îi va ajuta serviciul în sezonul următor", a declarat Kevin Anderson, cel care l-a învins pe Nadal la Abu Dhabi în urmă cu două zile.

17 trofee de Mare Șlemare Nadal. Federer e lider, cu 20, în timp ce Djokovic are 14

Nadal a disputat vineri primul meci după 4 luni, fiind învins în trei seturi de sud-africanul Kevin Anderson (32 de ani, 6 ATP) în demonstrativul de la Abu Dhabi, scor 6-4, 3-6, 4-6.

Până la meciul cu Anderson de la Abu Dhabi, Nadal disputase ultimul meci pe 10 septembrie, când s-a retras în semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro (5 ATP, 30 de ani) din cauza unei accidentări la genunchi În următoarele luni, Nadal a avut dureri la mușchii abdominali, fiind supus inclusiv unei intervenții chirurgicale pentru unele probleme mai vechi de la gleznă.

Vezi și: Rafael Nadal, înfrângere la primul meci după 4 luni » A ratat un superduel cu Novak Djokovic + ce a declarat la final

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  30 Decembrie 2018, 12:33

Nu cred ca va mai putea face fata tinerilor buni si rapizi care vin bine din urma.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează