SPORTURI  »  TENIS  »  RIO 2016

Planuri îndrăzneţe » Roger Federer îşi doreşte să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio

Articol de - Publicat sambata, 08 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 07 decembrie 2012 20:46

Elveţianul a spus că în viitor va reduce numărul turneelor pentru a reuşi să participe la a cincea ediţie a JO din carieră


Roger Federer are 31 de ani şi, după cum susţine, nu are planuri de retragere. Aflat într-un turneu de promovare a tenisului în America de Sud, elveţianul a dezvăluit că în viitor doreşte să joace mai puţin pentru a-şi prelungi cariera cît mai mult. "Sper să mai pot fi prezent în circuit pentru mulţi ani de acum încolo şi sper să pot juca în Brazilia, la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016", a spus Roger la Sao Paulo.

Federer îi are alături de el în Brazilia pe Maria Şarapova, pe Victoria Azarenka, pe Caroline Wozniacki, pe Jo-Wilfried Tsonga, pe Tommy Robredo, pe Thomaz Bellucci şi pe fraţii Bryan.

Fostul lider mondial are în palmares o medalie de aur la dublu la Beijing şi o medalie de argint la simplu la Londra în patru participări.
Elveţianul a mai spus că a avut parte de un sezon care l-a răsplătit, unul în care a cîştigat şase turnee printre care şi Wimbledonul. "Am avut unul dintre cei mai buni ani ai carierei în 2012 şi, de asemenea, a fost şi unul emoţionant. La anul, probabil trofeele vor fi mai importante decît clasamentul, de aceea am nevoie să mă antrenez mai mult", a adăugat Federer. El a reuşit în 2012 să revină pe prima poziţie mondială şi să adune 302 săptămîni în această postură. Roger spune că va alege mai mult cu sufletul în viitor, mergînd la turnee pe care le-a cîştigat sau la care a fost de foarte multe ori, sau pentru că iubeşte oraşul în care se desfăşoară, sau pentru fanii săi din acel oraş.

Roger a anunţat că în 2013 nu va participa la turneele de Masters 1000 de la Miami, Monte Carlo şi Paris şi nici la concursul ATP 500 din oraşul său natal, Basel.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează