SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Pliskova, OUT de la US Open în sferturi! » Schimbare de lider în clasamentul WTA. Ce se întâmplă cu Halep

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 septembrie 2017 20:53

Karolina Pliskova, liderul mondial din WTA, a fost eliminată în sferturile de finală de la US Open, fiind învinsă de jucătoarea americană Coco Vandeweghe. Muguruza urcă pe 1, iar Halep rămâne pe 2. 

Aceasta a trecut în minimum de seturi de Pliskova, scor 7-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute. 

În semifinale, Vandeweghe o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre Madison Keys și Kaia Kanepi. 

Vandeweghe devine astfel cea de-a treia americancă ce pătrunde în semifinalele de la Flushing Meadows, după Venus Williams și Sloane Steephens. Careul de ași de la Flushing Meadows ar putea fi 100% unul american dacă Madison Keys o va învinge pe estona Kaia Kanepi. 

Muguruza, noul lider mondial

Cehoaica nu a pierdut doar meciul cu Vandeweghe, ci și numărul unu în lume. După doar două luni de supremație, Pliskova îi va ceda poziția Garbinei Muguruza. 

Spanioloaica, eliminată în optimi de Petra Kvitova, avea nevoie ca Pliskova să nu atingă finala la US Open, iar Elina Svitolina să nu treacă de sferturi. Condiții care s-au îndeplinit, astfel că de luni Muguruza va trece pentru prima oară în carieră pe primul loc în clasamentul WTA.

Ea va fi urmată de Halep, care se menține pe 2, la o distanță de doar 65 de puncte, românca fiind astfel în continuare în cărți pentru poziția fruntașă. 

Totuși, Halep ar putea pierde locul doi dacă Venus Williams reușește să câștige turneul de la New York. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
spotfan
spotfan  •  06 Septembrie 2017, 21:02

Simona mai poate pierde locul 2 daca Venus Williams castiga us open...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Septembrie 2017, 08:07

Kanepi e cam estona, nu letona. Avem 4 semifinaliste americane, lucru care e destul de surprinzator. "Bunicuta" Venus pare favorita si ar fi de senzatie sa castige. Din 2010 nu s-a mai calificat nicio americanca in semifinale cu exceptia Serenei iar acum toate 4 sunt acolo, lucru care nu s-a mai vazut la USO din 1981. Insa atunci era o perioada in care primele 4 in clasamentul WTA erau din SUA asa ca atunci nu era neaparat surprinzator. Acum e.

bodrin
bodrin  •  07 Septembrie 2017, 08:08

Evident, asa cum ne-am obisnuit, cu Halep nu se intampla nimic...din pacate. Daca Venus Wiliams va castiga US Open? Pai, e ca si castigat, nu se vede?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează