SPORTURI  »  TENIS  »  DEZBATERE

Polemică în redacția Gazetei după scandalul iscat de Ilie Năstase: Ioanițoaia îl apără, Luminița Paul și Radu Naum consideră impardonabilă atitudinea fostului nr. 1

Articol de GSP - Publicat marti, 25 aprilie 2017 11:57

Gesturile și declarațiile lui Ilie Năstase la meciul de FED Cup al României, dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, care au dus la întreruperea partidei la scorul de 3-1 pentru româncă în setul al doilea, au iscat dezbateri și în redacția Gazetei Sporturilor.

În editorialul semnat azi de Ovidiu Ioanițoaia, directorul ziarului îl apără pe Năstase, dar crede că suntem tratați nedrept:

"Nu-l apăr pe Ilie, dar nici nu-l pun la zid. Gândesc că s-o fi săturat și el, asemenea multora din noi, să fim tratați ca niște rude sărace și să ni se reamintească asta în fiecare clipă. Scuze, însă mie nu mi-e rușine că sunt român și compatriot cu Ilie Năstase". 
(Aici ai editorialul lui Ovidiu Ioanițoaia)

Luminița Paul subliniază că: "cel mai șocant e faptul că Ilie Năstase nu realizează gravitatea lucrurilor pe care le-a spus. Le repetă, precum a făcut-o în Daily Mail, și nu se dezice de ele". (Aici, articolul integral)

Radu Naum propune un exercițiu de imaginație: dacă lucrurile ar fi stat invers?  "Înjurăturile lui Ilie. Evident, provocate. Haideţi să ne imaginăm că ar fi fost invers! Ce-am fi făcut dacă arbitrul i-ar fi aruncat un ” You f…. moron!”, Konta i s-ar fi adresat cu „F…. son of a b…!”, iar ziarista i-ar fi trântit un „moş libidinos”? Cum am fi reacţionat? Le-am fi găsit şi lor nişte scuze? Sau permisivitatea la porcării e funcţie de cine eşti şi ce-ai făcut în viaţă?
(Aici ai editorialul lui Radu Naum)

Cristian Geambașu remarca în editorialul său: "Scandalul de la meciul de Fed Cup România-Marea Britanie nu este doar despre tenis sau despre înjurăturile lui Ilie Năstase. Suntem priviţi cu superioritate, iar în loc să ridicăm privirea ne culpabilizăm şi când nu este cazul"
(Aici ai editorialul lui Cristian Geambașu)

Mitruț Docan, GSP.RO, face o paralelă între ieșirile în decor ale lui Năstase și cele ale lui Gigi Becali. Opinia o poți citi aici

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
lecram55
lecram55  •  25 Aprilie 2017, 19:02
Postat de mariuss72 pe 25 Aprilie 2017, 13:11

Ce legatura are cu treaba asta? Daca aia s-au comportat ca niste animale, asa trebuie sa facem si noi?

În nici un caz. Problema e că și atunci când sunt juigniți românii trebuie luate aceleași măsuri. S-au luat NU. Asta e problema pe care am spus-o. Citește mai bine !!!

936901769693416
Predan Mihai  •  25 Aprilie 2017, 15:45

Cine este luminita paul,si radu naum?! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leo
leo  •  25 Aprilie 2017, 15:45

Ilie Nastase nu are nici-o scuza pentru ceea ce a zis inainte de meci...Despre Serena, camera de hotel si altele de acest gen! Nici-o scuza! Aici e vorba de buna crestere, de respect fata de altul, etc.! Din pacate romanii sunt foarte buni la a invecta pe altii...Ca sunt prosti, urati,grasi,ciocolata cu lapte si altele!Cand suntem taxati pentru ce zicem, strigam ca suntem vazuti de sus...Imi pare rau! este complexul de infeoritate! Ramanem politicosi, primitori cum ne laudam, castgam seria cu 5-0 si ne plimbam tantosi in fata tuturor!Iata cum trebuia sa fie! Nu cum a facut Ilie Nastase! Nu este de ajuns sa ai o atiytudine de supeoritate, trebuie sa mai fii si in stare de ceva! Comentariile lui Ilie il descalifica! Chiar si cele facute in timpul meciului, pentru ca vin din convingere si nu pe moment...Nu esteo intamplare ce s-a petrecut! Si multi sunt ca el! Ne descalifica si pe noi ca romani! Imi pare rau! Ioanitoaia ar trebui sa se abtina... Tiriac si Nadia incearca sa salveze ce se mai poate...Daca Nadiei i s-ar face comentarii despre culoare in SUA sau la Montreal atunci as vrea s-o vad...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează