SPORTURI  »  TENIS  »  OPINIE GSP

OPINIE GSP.RO "Argumente'' și prostie curată. Cum ne arată Leonardo DiCaprio că sexismul lui Gigi Becali nu este egal cu sexismul lui Ilie Năstase

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2017 21:38

Săptămână plină pentru sexiști și rasiști.

  • Într-o șarjă de prostie gratuită, Ilie Năstase a trecut de la "o glumă" privind culoarea copilului Serenei Williams la mult mai explicitele "curvă" și "proastă", în doar 24h.

Fostul mare jucător român, cunoscut în ultima vreme mai ales pentru avansuri libidinoase și pentru faptul că s-a pus în genunchi în fața lui Federer&Nadal, s-a comportat după propria măsură. A apelat la cele mai josnice cuvinte și idei pentru a arăta că nu e stăpânit de bun-simț, inteligență sau alte efecte ale secolului 21.

Puseul său de prostie limpede a fost anticipat de un altul, de prostie cu pretenție de sofisticare, al lui Gigi Becali. Și mai periculos. 

  • Cu doar două zile în urma lui Năstase, tatăl de 3 fete Gigi Becali a intrat în direct la România TV și a decis că femeile sunt în mod natural inferioare intelectual bărbaților

A și aprofundat "argumentația", scotând din context versete din Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel. A interpretat obtuz Biblia și s-a folosit de televiziuni pentru a-și postula smintelile.

Derapajele lui Becali mi-au adus aminte de o întâmplare din Sudul sclavagist al Americii. 

Dl Calvin Candie, proprietar de sclavi în Mississippi, ținea în mână craniul răposatului sclav Ben și avea o dilemă. "De ce (sclavii negri) nu ne omoară?". De ce nu se revoltă? De ce nu sparg ușile conacului și nu își masacrează stăpânii? Și dl Candie avea un răspuns științific.

"Știința frenologiei este crucială pentru a înțelege separația dintre speciile noastre. În craniul africanului, zona asociată cu servitudinea este mai mare decât în cazul oricăror oameni sau suboameni de pe planetă. De asta sunt meniți să rămână unde sunt".

Dl Calvin Candie e doar fantezia lui Tarantino încarnată perfect de Leonardo DiCaprio în filmul Django. Dar teoria lui nu este.

Frenologia, o născocire cu aer de inteligență ce a împânzit toate colțurile pământului acum două secole, a fascinat atât proprietari de sclavi, cât și aboliționiști, în ciuda aberațiilor. A alimentat halucinațiile imorale ale celei mai teribile instituții posibile. 

Și religia, și știința au suferit de aceeași schematizare de-a lungul timpului, iar oameni ca Gigi Becali și-au adus aportul pentru a le folosi în cele mai nepotrivite feluri. 

De aceea, într-o săptămână plină de proști după ureche și proști cu "argumente", sexismul lui Becali e mult mai periculos ca inconștiența vinovată a lui Năstase. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (72)
270020223458660
Atanasie Zlotea  •  23 Aprilie 2017, 16:51

Mare actor acest di Caprio ! Ati ascultat ce accent are in americana ? Cu totul altul decit avea in Marele Gatsby sau in The Revenant . Fireste , sunt constient ca pe multi din cei ce vor citi acest comentariu ii doare-n cot de accentul lui di Caprio . Dar eu nu le port pica caci unii nu sunt vinovati pentru educatia precara primita :D

1617982708453803
Traian Mircea M  •  23 Aprilie 2017, 12:01

Mitica, maica, fii amabil, tu cine mai esti ???

ataraxia
ataraxia  •  23 Aprilie 2017, 11:37

uite alt articol cu gigi becali. asa ajunge el mare, din cauza voastra. va curg balele in speranta ca il prindeti cu cate ceva...bolnavilor!

Vezi toate comentariile (72)
Comentează