SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Poveşti cu Tommy şi Tommy » Haas şi Robredo sînt în "sferturi" la Roland Garros

Haas pare că a întinerit pe zgura de la Paris +2   FOTO
Haas pare că a întinerit pe zgura de la Paris

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 03 iunie 2013 21:31

Germanul l-a învins ieri pe Iujnîi în trei seturi, iar spaniolul a revenit din nou de la 0-2 la seturi, duminică, pentru a treia oară consecutiv, în faţa lui Almagro.

Vin din ţări diferite, dar au acelaşi prenume. Amîndoi au trecut de 30 de ani ştiu cum e să să fii în Top 5 mondial. Trupurile lor poartă multiple cicatrice lăsate de operaţii, însă amîndoi au reuşit să lase trecutul în urmă şi să scrie în 2013, pe zgura de la Paris, poate cele mai frumoase poveşti.

Tommy Haas are 35 de ani şi s-a calificat ieri pentru a noua oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, însă pentru prima oară la Roland Garros. El l-a învins, ieri, pe rusul Iujnîi cu 6-1, 6-1, 6-3. După cinci operaţii la şold şi la umăr, în 2011, germanul nu mai exista în clasament, ajunsese undeva în jur de locul 1000.

"Cînd am revenit pe teren, după operaţia suferită la şold în 2010, a fost îngrozitor. Au trecut, nu ştiu, nouă sau douăsprezece luni înainte să simt că mă pot antrena, că mă pot mişca aşa cum îmi doream şi să simt că pot cîştiga", a povestit Haas.

Pentru un jucător care în 2002 era al doilea în lume drumul a fost unul dificil. În 2012, a trebuit să joace în calificări la Paris, a ajuns pe tablou şi a fost învins în turul al treilea, Cu toate acestea, n-a încetat să spere şi să lupte şi acum îşi primeşte răsplata.

E al 14-lea jucător al lumii şi se bucură de minutele pe care tenisul i le dăruieşte. Spune că nu a renunţat pentru că vrea ca fiica sa, Valentina, să ştie că tatăl său a jucat tenis şi pentru că se bucură să joace pe arenele mari, să obţină victorii răsunătoare şi aceste lucruri l-au dus între primii opt jucători la Paris.

Pauza care l-a schimbat
Tommy Robredo are 31 de ani şi anul trecut n-a jucat la Paris, iar la finalul lunii iunie căzuse pînă pe locul 286, acum e pe 34. O operaţie la picior îl trimise acolo pe el, cel care în august 2006 era al cincilea jucător al lumii. A luat-o din nou de jos, prin challenger-uri şi şi-a reconstruit drumul spre înaltul piramidei.

Apogeul l-a atins acum, la Paris, cînd de trei ori consecutiv a revenit de la 0-2 la seturi pentru a ajunge în sferturile de finală. "Aşa a fost să fie. Acum am mai mulţi ani, mai multă experienţă, o cicatrice în plus, mai mult bagaj şi mult mai multă ambiţie să obţin victorii importante", a spus Robredo, care e între primii opt la Paris pentru a cincea oară.

"Faptul că nu am jucat opt luni de zile m-a învăţat multe. Poate cu trei ani în urmă nu aş fi luptat atît de mult pentru a reveni, aşa cum am făcut-o în meciurile în care am întors de 0-2 la seturi. Înainte de a mă opera am avut un an în care nu-mi găseam motivaţia, dar faptul că nu am jucat tenis atît de mult timp m-a făcut să-mi dau seama că îmi place ceea ce fac şi că sînt un privilegiat", a adăugat el.

În sferturi de finală, Haas va juca împotriva lui Djokovici, pe care l-a învins în 2013 la Miami, o victorie care i-a dat multă încredere, iar Robredo îl întîlneşte azi pe David Ferrer, pe care nu l-a mai învins de cinci ani. Pornesc cu şansa a doua, dar cine le-ar mai fi dat şanse să se afle aici? Tommy şi Tommy, doi jucători de tenis care nu renunţă.

Aniversare cu tort şi victorie
Rafael Nadal a împlinit ieri 27 de ani şi a sărbătorit acest lucru cu un succes în trei seturi în faţa japonezului Kei Nishikori cu 6-4, 6-1, 6-3 în optimile de finală.  Cîştigător de şapte ori pe zgura de la Paris, Rafa a primit din partea organizatorilor chiar pe teren un tort imens, iar spectatorii i-au cîntat "La mulţi ani!". (foto 3)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
neko00
neko00  •  04 Iunie 2013, 18:13
Postat de neko00 pe 04 Iunie 2013, 18:12

Tommy Haas e un fenomen la 35 de ani!

Fiind fan Lleyton Hewitt, nu pot decat sa ma bucur vazandu-l pe Haas jucand asa. Imi aduc aminte de perioada aceea frumoasa cu Hewitt, Haas, Moya, Safin.

neko00
neko00  •  04 Iunie 2013, 18:12

Tommy Haas e un fenomen la 35 de ani!

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  04 Iunie 2013, 12:12

ma bucur pentru parcursul celor doi. tommy robredo e unul dintre favoritii mei. prima oara l-am vazut acum zece ani la roland garros si mi-a placut foarte mult joclul lui. de atunci, mereu m-am asteptat sa joace o semifinala la paris. n-a fost sa fie, dar a castigat multe meciuri din postura de outsider. mai are o sansa acum, desi david ferrer e foarte bun.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează