SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”: „Halep nu e meseriașă! Eu nu aș fi făcut treabă cu ea. Știu însă ce antrenor i s-ar potrivi”

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 09:55 / Actualizat marti, 08 martie 2022 12:55

Ion Țiriac (82 de ani) a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și a vorbit despre tipul de antrenor pe care ar trebui să îl caute Simona Halep (30 de ani, 26 WTA).

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Într-un dialog purtat cu Ovidiu Ioanițoaia, Ion Țiriac a susținut că personalitatea puternică a Simonei Halep o face să își găsească foarte greu un antrenor. Dubla campioană de Grand Slam a participat la turneele de la Dubai și Doha fără un mentor în staff.

VIDEO Ion Țiriac: „Nu am văzut antrenor care să o domine pe Simona Halep”

- Domnule Țiriac, Simona Halep mai poate să câștige un Grand Slam?
- Uitați clasamentul! Mie nu-mi spune nimic în afară de numărul 1 în lume. Tenisul feminin în ziua de astăzi este atât de egalizat. Această australiancă (nr. Ashleigh Barty), profesoară de matematică, are o treabă în spate. Se numește școala australiană. Fata asta sare 21 de centimetri la serviciu și d-asta servește cu 180 la oră. Are un slice pe care fetele de astăzi nu-l au, niciuna, împarte jocul și își vede de meseria ei. E o meseriașă! Simona Halep nu e o meseriașă.

- De ce?
- Simona Halep este o jucătoare. După părerea mea, eu, ca antrenor, n-aș fi făcut treabă cu Simona Halep. Eu sunt un antrenor care întotdeauna a preferat un muncitor față de un talentat.

Simona Halep și-a luat antrenor francez pentru Indian Wells și Miami » Cine e Morgan Bourbon
WTA
Simona Halep și-a luat antrenor francez pentru Indian Wells și Miami » Cine e Morgan Bourbon

- Păi, și Halep nu e muncitoare?
- Simona e foarte muncitoare, dar limitată la fizicul pe care și l-a clădit la 14, 15, 16 ani. Simona e mai tare la cap decât la picioare. Însă are și acest caracter bun și rău care la un moment dat o face să se întoarcă complet.

- În ultimii ani a schimbat antrenorii cam des.
- Îi trebuie un antrenor pe care să-l respecte mai mult decât dacă se uită ea în oglindă. Dacă nu, atunci nu îți iei antrenor. Dacă n-ai încrederea și n-ai discernământul să faci exact ce-ți spune antrenorul, atunci nu-l iei. Simona are o personalitate foarte puternică. Foarte puternică! Eu n-am văzut niciun antrenor până acum care să nu fie dominat de Simona Halep!

Citește și alte știri din tenis:

Jucătoarele de tenis, acuzate că iau în derâdere războiul din Ucraina: „Râd de asta, își bat joc de asta”

Naționala feminină de tenis și-a găsit noul căpitan nejucător » Nume mare din tenisul românesc vine în sprijinul româncelor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
rocky5
rocky5  •  08 Martie 2022, 19:36

Cum adică are acest caracter bun(...)? De unde a scos-o?:)))

849116668469409
Andrei Kolozsi  •  08 Martie 2022, 13:25

Ea are nevoie doar de mental couch ( Cahill a fost providential pentru ea) Problemele scaderii nivelului ei de joc sunt trecerii anilor , uzura si duritatea jucatoarelor care vin din urma . A crescut enorm viteza de joc si puterea loviturilor in tenisul feminin. Multa vreme a compensat acest " handicap" prin talent , munca si ambitie iesita din comun. Si a realizat ceea ce multa vreme nu va mai realiza vreun sportiv roman !

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  08 Martie 2022, 13:13

*** becali, daca apuca la bani i si bate joc de oamenii din jurul ei, acuma i a venit randul pe teren sa si bata joc alea tinere de ea, o mirosit o ca a***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează