SPORTURI  »  TENIS  »  ACCIDENTARE

Probleme pentru Novak Djokovic acolo unde a suportat o operație în 2018: „Cotul nu e în formă ideală”

Novak Djokovic a jucat la Monte Carlo cu bandaj pe cotul drept Foto Imago
Novak Djokovic a jucat la Monte Carlo cu bandaj pe cotul drept Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 19:06 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 19:29

Fostul lider ATP Novak Djokovic, care va juca săptămâna aceasta în turneul de la Banja Luka, spune că în acest moment cotul său ”nu este în formă ideală”. Și sezonul de zgură abia a început!

Novak Djokovic a părăsit devreme turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, învins în turul 2 de Lorenzo Musetti după o evoluție îmbibată de erori. El își continuă însă traseul pe zgură la Srpska Open de la Banja Luka pentru a putea aborda concursurile viitoare, mai importante, cu mai multe meciuri în picioare.

Novak Djokovic a purtat bandaj la Monte Carlo

Situația nu este însă cea mai fericită pentru cel care are 22 de titluri de Grand Slam în palmares: încă e chinuit de probleme fizice. „Cotul meu nu este în forma ideală, dar destul de bine pentru a aborda primul meci", a admis Novak în conferința de presă din Bosnia și Herțegovina.

Sârbul a refuzat să dea vina pe accidentarea la cot pentru înfrângerea cu Musetti, spunând la final: „Sunt OK, îl felicit. Mergem înainte”. Ochi ageri au observat însă că Novak a purtat bandaj în ambele sesiuni de antrenamente dinaintea partidei, dar și pe parcursul ei. 

Speculațiile s-au confirmat când fotografa Corinne Dubreuil a scos la iveală imagini cu Djokovic prinzându-și cotul cu o grimasă de durere în timpul antrenamentului cu Matteo Berrettini, după o lovitură de rever, scrie tennis-infinity.

Novak Djokovic, operat la cot în 2018

Novak a avut în trecut probleme serioase la cot, ratând din acest motiv jumătate din sezonul 2017, începând din luna iulie. 

A acceptat însă doar în ianuarie următor să se supună unei intervenții chirurgicale, revenind în turnee în martie și recuperându-și apoi spectaculos nivelul. A încheiat anul 2018 pe primul loc în lume, cucerind titlurile la Wimbledon și US Open.

Ulterior, a recunoscut că s-a înșelat amânând operația. „Am plâns încontinuu două sau trei zile după ce am făcut-o", spunea el pentru The Telegraph. „Când mă gândeam la cum am gestionat problema, simțeam că acționasem împotriva mea, a interesului meu".

Adversar inedit pentru Novak Djokovic la Banja Luka

Situația actuală nu pare însă la fel de dramatică, iar Djokovic privește calm ceea ce urmează. „Unul dintre lucrurile bune în tenis e că ai o nouă ocazie în fiecare săptămână să dovedești cât valorezi și să faci un pas înainte. Clar, nu sunt mulțumit cu rezultatul de la Monte Carlo. De când am aterizat însă, m-am simțit bine primit la Banja Luka, cu multă energie și emoții pozitive", a detaliat Djokovic.

16 victoriiși două înfrângeri are Novak Djokovic în 2023, el cucerind două titluri, ambele în ianuarie, la Adelaide 1, apoi Australian Open

Miercuri, el îl va întâlni pe francezul în vârstă de 18 ani Luca Van Assche, cel care l-a învins în turul 1 pe triplul campion de Grand Slam Stan Wawrinka într-un meci de mare luptă, 1-6, 7-6 (4), 6-4.

„Nu știu prea multe despre el. Credeam că Wawrinka va câștiga meciul. Pe Van Assche l-am văzut jucând foarte puțin, e un luptător, rapid, e greu să-l depășești. Nimeni nu ar trebui să fie subestimat", a punctat sârbul înaintea duelului cu numărul 87 mondial. 

Citește și: 

Antrenorul lui David Popovici: „Talentul contează, dar cel mai important e profilul mental”
ÎNOT
Antrenorul lui David Popovici: „Talentul contează, dar cel mai important e profilul mental”
Se retrage » Momente emoționante pentru dublul finalist de la București, coleg de generație cu Nadal: „Sunt gol, nu mai am nimic de oferit”
ATP BARCELONA
Se retrage » Momente emoționante pentru dublul finalist de la București, coleg de generație cu Nadal: „Sunt gol, nu mai am nimic de oferit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  21 Aprilie 2023, 17:30

Imi pare rau pentru Nole, dar ca și nen-su Nadal ...începe și el să scârțâie. Ii urez sănătate și să mai ia totuși vreo două-trei șlemuri, mai ales pentru că a fost vitregit de multe turnee ...oferite lui Nadal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează