SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Procuratura a demarat o anchetă în cazul meciului de dublu suspect la pariuri câștigat de Mitu și Țig

Nori negri la Roland Garros. Foto: Reuters
Nori negri la Roland Garros. Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 13:38 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 13:39

Cazul meciului de dublu dintre perechile Andreea Mitu/Patricia Țig și Madison Brengle/Yana Sizikova, din turul 1 de la Roland Garros, pe 30 septembrie, câștigat de românce cu 7-6(8), 6-4, a fost preluat de o unitate specială a poliției franceze, specializată în mafia pariurilor. 

CONTEXT: Ziarul german “Die Welt” și cotidianul francez „L’Equipe” au dezvăluit zilele trecute că s-au făcut pariuri suspecte la meciul de dublu dintre perechile Andreea Mitu/Patricia Țig și Madison Brengle/Yana Sizikova, din turul 1 de la Roland Garros, disputat pe 30 septembrie, câștigat de românce cu 7-6(8), 6-4. 

Încă din timpul partidei, au existat voci care au atras atenția asupra mizelor uriașe plasate în meci. Nemții au citat insideri anonimi care pretindeau că s-au pariat câteva sute de mii de euro pe partida de dublu de la Roland Garros. În game-ul 5 al setului secund, Sizikova a comis de două ori o dublă greșeală și a ajuns cu întârziere la o a treia minge, pe care nu a nimerit-o cu racheta.

De ultimă oră, procuratura din Paris a deschis o anchetă cu privire la acest meci. Mai exact, cazul a fost preluat de o unitate de poliție franceză specializată în fraudarea pariurilor și care, printre alte investigații, a lucrat în trecut cu autoritățile belgiene la investigarea meciurilor suspecte din turnee mai slab cotate. 

Federația Franceză de Tenis, care organizează French Open-ul, a răspuns la toate întrebările primite de la Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU), care supraveghează investigațiile de corupție din acest sport.

Într-un mail trimis jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al TIU, Mark Harrison, nu a dorit să ofere mai multe detalii la acest moment: „În conformitate cu politica de confidențialitate a TIU, nu suntem capabili să comentăm această chestiune.”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează