TENIS  ·  AO 2021

Pus la zid, Novak Djokovic ripostează la Australian Open: „Sunt egoist? Poate ar trebui să stau deoparte și doar să mă bucur de beneficiile mele”

Novak Djokovic // foto: Imago
Novak Djokovic // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 09:07 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 10:36

Novak Djokovic (33 de ani), liderul ATP, a emis un comunicat după ce solicitările sale pentru directorul Australian Open au provocat un val de critici.

Novak Djokovic a intrat în atenția publică după ce i-a trimis lui Craig Tiley, directorul Australian Open, o scrisoare cu 6 cerințe prin care condițiile de cazare ale jucătorilor ar fi îmbunătățite. Printre altele, sârbul a cerut ca jucătorii să fie mutați în case private cu terenuri de tenis pentru a se putea antrena, a cerut ca antrenorii sau preparatorii fizici să poată vizita jucătorii dacă au teste COVID-19 negative și ca perioada de izolare să fie micșorată.

Ei bine, „Nole”, care beneficiază de condiții mai bune la Adelaide, a fost criticat, astfel că a simțit nevoia de a emite un comunicat prin care asigură că intențiile sale au fost interpretate greșit. Mai mult, spune că și-a dorit să fie cazat la Melbourne, alături de ceilalți jucători, dar că acest lucru nu i-a fost permis.

Mesajul lui Novak Djokovic: „Oare nu ar trebui să stau liniștit și să mă bucur de beneficiile mele?”

În lumina criticilor pe care scrisoarea mea către Craig Tiley (directorul turneului Australian Open) le-a general, aș vrea să clarific câteva lucruri.

Intențiile mele bune pentru colegii de competiție din Melbourne au fost interpretate greșit, ca fiind egoiste și nerecunoscătoare. Asta nu ar putea fi mai greșit. Când văd reacția după astfel de lucruri, mă întreb dacă nu ar trebui cumva să stau liniștit și să mă bucur de beneficiile mele, în loc să fiu atent la greutățile pe care alții le întâmpină. Totuși, mereu aleg să fac ceva și să fiu în serviciul altora, în ciuda consecințelor și a neînțelegerilor apărute.

Chiar îmi pasă de colegii mei de competiție și înțeleg foarte bine cum este condusă lumea, cum unii primesc mai multe și de ce. Mi-am obținut privilegiile pe calea dificilă, și din acest motiv, este greu pentru mine să stau doar să privesc, când știu cât de mult a contat pentru mine fiecare gest atunci când eram mic, nesemnificativ. Așadar, îmi folosesc poziția privilegiată pentru a ajuta, oricât de mult pot, oriunde pot și oricând e nevoie.

Mereu am avut o relație bună și l-am respectat pe Craig Tiley pentru efortul pe care îl pune pentru a face Australian Open un loc în care să îți dorești să revii. În emailurile trimise, am încercat să vin cu idei care să îmbunătățească șederea jucătorilor din Melbourne, aflați în carantină.

Au fost câteva idei și sugestii pe care le-am adunat de la alți jucători din grupurile noastre. Am dorit doar să ajut. Eram conștient că șansele ca oricare dintre sugestii să fie acceptată erau mici, așa cum și cererea mea de a sta izolat în Melbourne în loc de Adelaide nu a fost acceptată. Dar din moment ce nu am putut fi alături de ceilalți jucători în Melbourne, m-am pus la dispoziția lor.

Lucrurile au escaladat în spațiul media și s-a creat impresia generală că jucătorii (inclusiv eu) sunt nerecunoscători, slabi și egoiști, din cauza sentimentelor pe care le-au avut cu privire la carantină. Îmi pare rău că s-a ajuns la asta, știu cât de recunoscători mulți dintre jucători sunt.

Sunt nerăbdător să joc în fața oamenilor și să simt energia acestui oraș, care întotdeauna m-a ajutat să câștig. Abia aștept și să văd ceilalți jucători împreună, la Melbourne. Sunt uimit de numeroasele mesaje de mulțumire și afecțiune pe care le-am primit în ultimele zile.

Vă urez tuturor sănătate și iubire, 
Novak

  • Australian Open 2021 va începe pe 8 februarie și se va încheia pe 21 februarie.

VIDEO. Sever Dron, dezamăgit de Novak Djokovic: „N-o să ajungă niciodată la nivelul lui Federer sau Nadal”

Citește mai multe știri de la Australian Open:Una dintre victimele de la Onești are pe corp și răni de gloanțe de cauciuc. Fotografii zguduitoare au ajuns în spațiul public
Libertatea
Comentarii (1)
Cornel Bubau  •  22 Ianuarie 2021, 17:20

Vad mai jos de articol, un video in care sever dron e dezamagit de Novak Djocovic. Mama Doamne, nu mai poate dormi Nole acum de suparare pentru ca acest dron (sincer, nu stiu cine e acest dron) e suparat pe el.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
18:00 Handbal M, Liga Campionilor
Kiel - Zagreb
Digi 3, Telekom 3
19:45 Handbal M, CM 2021
Kielce - Flensburg
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Cupa României
Dunărea Călărași - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Parma - Inter Milano
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Handbal M, Liga Campionilor
PSG - Pick Szeged
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Liverpool - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×