SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Sorana Cîrstea, prizonieră în propria cameră la Australian Open! Apelul disperat al antrenorului: „Suntem în detenție! De patru zile ne chinuim să-i trimitem ceva”

Sorana Cîrstea e nevoită să stea în carantină la Melbourne +27   FOTO
Sorana Cîrstea e nevoită să stea în carantină la Melbourne

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 07:51 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 08:35

Sorana Cîrstea, 30 de ani, este forțată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Australian Open au fost testate pozitiv cu COVID-19. 

Adrian Cruciat (37 de ani), fost număr 148 în clasamentul ATP, actualmente antrenor al Soranei Cîrstea, a vorbit la radio despre situația delicată în care se află eleva sa, dar și ceilalți jucători carantinați la Melbourne sau Adelaide.

Coșmar trăit de Sorana Cîrstea la Australian Open: „De patru zile ne chinuim să-i trimitem o geantă”

„Suntem într-o detenție, așa cum este definită oficial de guvernul australian. În condiții bune, la hotel, dar nu avem voie nici să deschidem geamul. Ușa o deschidem doar pentru a primi mâncarea ce ne este lăsată într-o pungă. 

Când am sosit aici nu știam că există un caz de coronavirus în cursa noastră, așa că geanta a rămas la Teo (n.a. - preparatorul fizic Teo Cercel), urmând a i-o înmâna a doua zi la antrenament. De patru zile ne chinuim să-i trimitem Soranei geanta cu vitamine și ustensile de antrenament, dar autoritățile medicale nu ne permit”, a afirmat Adrian Cruciat, într-o intervenție la Radio Timișoara

Nervi întinși la maximum la Australian Open » Ce le-au cerut organizatorii Simonei Halep și Serenei Williams

Sorana Cîrstea a fost printre primele voci care i-au sancționat pe organizatorii de la Australian Open

„Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, loc 71 WTA, pe Twitter. 

Jucătoarea noastră a distribuit și un mesaj al șefului Federației de Tenis din Australia care spunea în urmă cu ceva vreme că jucătorii nu vor putea să stea izolați două săptămâni și să concureze cum trebuie la primul Grand Slam. 

Sorana a intrat în dialog cu jucătoarea Yulia Putintseva, 26 de ani, 28 WTA, care a scris: „Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”. Sorana i-a răspuns: „De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”. 

+23 FOTO

Flipkens vrea amânarea turneului de la Antipozi

„Nu mă număr printre jucătorii din avioanele cu probleme, dar cred că nu e corect. Ar trebui ca toată lumea să intre 2 săptămâni în carantină sau Australian Open ar trebui amânat o săptămână. E o nebunie să stai două săptămâni într-o cameră de hotel, fără niciun fel de antrenament.

Repet, nu carantina e problema. Sunt prima când vine vorba de siguranța persoanelor, asta trebuie să fie prioritatea. Am un respect total pentru modul în care organizatorii australieni au încercat să țină virusul departe”, a scris Flipkens, pe Twitter.

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep încă mai poate să câștige turnee de Grand Slam”

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Imagini scandaloase la Australian Open! Ce a filmat Putintseva și de ce s-a certat cu Rennae Stubbs: „N-aş fi venit dacă aş fi ştiut că trebuie să stau 14 zile într-o cameră cu şoareci!”

Una dintre cele mai experimentate participante cere amânarea Australian Open! Care e a doua variantă propusă: „Toți jucătorii să intre în carantină”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
629690994563561
Sutiman Ilie  •  21 Ianuarie 2021, 09:27

*** ce să-i ceri. Se plânge ea, dar ăștia ai mari? Asta este lumea, în care un virus poate distruge un om, iar organizatori nu își permit riscuri aiurea. Dar de când "***" este cu copilul lui Țiriac a prins glas. Ai bani stai acasă și arătați cursul pe Facebook, doar asta ști. Asta este realitatea cu interdicția asta, dar nu face atâta caz. Toți trec prin asta, și nu urla, ce zice oare de la noi din tara de lăutari ca mor de foame, de oameni care erau cu ziua pentru ca nu aveau un job. Femeie vedeți *** de performanta și lasă prostia,. Arătă le lor ca ești bună pe teren și nu la vorbe., dacă erai bună erai și tu printre acei jucători mari. Dsr ești o nulitate, ramai acolo dacă asta îți place. M-am saturat *** de *** asta. Eram supărat pe Halep ca nu era prietena cu tine, dar tu acuma îți arăți caracterul de divă în visele tale. Te crezi prea buna și uiți esențialul. Tu în sport nu ai făcut nimic, doar supraviețuiesti acolo jos. Rușine să-ți fie! Ce mai zicem de cei din spitale azi, sau de bolnavi care stau doar în casă. Joaca tenis și lasă circul, are Țiriac bani atunci stai acasă. Nu te mai da mare star când ești o pierzătoare. Oare câștigi și tu un meci? Probabil nu, ai uitat sa joci tenis și deschizi gura. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cipinho79
cipinho79  •  20 Ianuarie 2021, 12:47

mie se pare corect ca toti participantii la AO sa aiba parte de acelasi tratament, carantina toti, nu doar cei din charterele respective. camerele de hotel ar putea fi utilate cu ceva aparatura de sala, macar sportivii sa se antreneze cat de cat. Sorana, nicio problema, asa cum sta 14 zile in camera, asa va juca pe teren, poate sa joace anchilozata, sa se miste ca la 80 de ani, pana se termina meciul ! ia banii si vine acasa ;)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close