SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal a stabilit un record greu de doborât, unic în istoria tenisului » Ce bornă a atins ibericul, chiar înainte de Australian Open

Rafael Nadal a ajuns la 800 de săptămâni consecutive între primii zece jucători ai lumii / Sursă foto: Guliver/Getty Images +35   FOTO
Rafael Nadal a ajuns la 800 de săptămâni consecutive între primii zece jucători ai lumii / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 08:43 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 09:38

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) a atins un reper ieșit din comun, după ce în noiembrie 2020 bătuse recordul lui Jimmy Connors, de 789 de săptămâni consecutive între primii zece din lume. 

Ibericul a ajuns la 800 de săptămâni, ceea ce înseamnă mai mult de 15 ani, mai exact 5.600 de zile. Sau 134.400 de ore. Site-ul ATP a socotit că asta înseamnă mai mult decât ambele Războaie Mondiale și Războiul Civil American adunate. 

Ibericul a intrat prima dată în Top 10 pe 10 aprilie 2005, la 18 ani, cu două luni înainte de a cuceri primul său titlu de Mare Șlem, la Roland Garros. 

Din 2005, Nadal nu a ieșit niciodată din TOP 10

Chiar dacă a trecut prin perioade de pauză din cauza accidentărilor, nu a părăsit zona primilor zece, în vara lui 2015 coborând până pe treapta cea mai de jos, iar în iarna 2016-2017 a fost pe 9. Federer și Djokovic, marii rivali ai spaniolului, au părăsit la un moment dat Top 10 ATP. 

„Întotdeauna am păstrat pasiunea și dragostea pentru ceea ce fac, de aceea joc tenis. Sunt mândru de ceea ce am realizat”, a declarat Rafa în multe rânduri.

FOTO Imagini de colecție din istoria rivalității Federer - Nadal

+31 FOTO

VIDEO Cum era Irina Bara să-l „rupă” pe Rafael Nadal la Roland Garros 2020: „Nu puteam să trăiesc cu așa ceva”

Citește și alte știri din tenis:

Nick Kyrgios l-a jignit public pe Novak Djokovic: „E un prost!” » Motivul atacului

Nervi întinși la maximum la Australian Open » Ce le-au cerut organizatorii Simonei Halep și Serenei Williams

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează