SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2021

FOTO Rafael Nadal, testat serios în primul tur de la Roland Garros 2021 » A fost condus cu 5-2 în setul 3 + adversarul din turul secund

Rafael Nadal (34 de ani, 3 ATP) l-a învins pe australianul Alexei Popyrin (21 de ani, 63 ATP), scor 6-3, 6-2, 7-6(3) și s-a calificat în turul secund de la Australian Open. +12   FOTO
Rafael Nadal (34 de ani, 3 ATP) l-a învins pe australianul Alexei Popyrin (21 de ani, 63 ATP), scor 6-3, 6-2, 7-6(3) și s-a calificat în turul secund de la Australian Open.

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2021 20:52 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 22:26

Rafael Nadal (34 de ani, 3 ATP) l-a învins pe australianul Alexei Popyrin (21 de ani, 63 ATP), scor 6-3, 6-2, 7-6(3) și s-a calificat în turul secund de la Roland Garros 2021. 

Roland Garros 2021 poate marca momentul în care Nadal se desprinde de Roger Federer în clasamentul titlurilor de Grand Slam. Cei doi sunt la egalitate în acest moment, câte 20. Ibericul pornește din postura de mare favorit la Paris, locul unde s-a impus de 13 ori. Debutul nu a fost atât de ușor pe cât s-ar fi așteptat specialiștii.

Rafael Nadal, start spre titlul 14 la Roland Garros

Sorții i l-au scos în cale lui Nadal pe Alexei Popyrin, un australian din noua generație, înalt, cu serviciu puternic și un forehand interesant, foarte plat. Rafa și-a adjudecat primele două seturi fără mari emoții, fiecare în câte 39 de minute.

+8 FOTO

Al treilea act a fost antologic. Nadal a fost trădat de serviciu, a jucat doar 55% dintre puncte cu prima servă, iar Popyrin a profitat. A făcut break, s-a desprins la 5-2 și a avut două mingi de set. Australianului i-a tremurat mâna, a ratat un smash ușor de lângă fileu, a fost egalat, iar în tie-break a clacat complet.

Rafael Nadal, traseu complicat în drumul spre trofeu

Drumul spre titlul cu numărul 14 la Roland Garros este presărat cu obstacole importante. În turul secund, Rafa va juca împotriva bunului prieten Richard Gasquet. Pe aceeași jumătate de tablou, cea superioară, se mai află și marii rivali Novak Djokovic și Roger Federer. 

Citește și alte știri din tenis: 

Decizia luată de sponsorii lui Naomi Osaka, după retragerea de la Roland Garros 2021

Încă o retragere-șoc de la Roland Garros » Anunțul făcut de Petra Kvitova: „S-a întâmplat după conferința de duminică”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează