SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Rafael Nadal, prima reacție după triumf: „Credeam că e ultimul meu AO, dar nu, ne vedem la anul!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 16:25 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 16:56

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a triumfat la Australian Open 2022, după 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5 în finală cu Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP). Ibericul a anunțat că va participa la turneul de Mare Șlem de la Antipozi și anul următor.

  • Nadal ajunge la 21 de trofee de Grand Slam în carieră și îi depășește pe Federer și Djokovic, care au câte 20;
  • Este pentru prima dată după 13 ani, când Federer nu mai este jucătorul ce cele mai multe trofee de Mare Șlem;
  • Ibericul obține al doilea trofeu la Australian Open, după cel din 2009, la a 6-a finala jucată la Melbourne;
  • Nadal îl egalează pe Djokovic, fiind jucătorii care au cel puțin două succes la fiecare turneu de Grand Slam.
Daniil Medvedev, nervi în finala cu Nadal! Conflict aprins cu fanii de la Australian Open: „Sunt niște idioți! Nu au minte”
AUSTRALIAN OPEN
Daniil Medvedev, nervi în finala cu Nadal! Conflict aprins cu fanii de la Australian Open: „Sunt niște idioți! Nu au minte”

Rafael Nadal: „Australian Open, ne vedem la anul!”

La discursul de la final, ibericul a avut un mesaj transmis pentru Medvedev: „E un moment greu pentru Daniil, care e un campion nemaipomenit. N-am niciun dubiu, vei câștiga și tu acest trofeu de două ori în carieră. Felicit echipa și familia ta. A fost unul dintre cele mai tari meciuri din cariera mea. Baftă, Daniil!”.

În aplauzele spectatorilor, Rafa a continuat: „Nici nu știu ce să spun mai departe. E uimitor pentru mine. În urmă cu o lună și jumătate nici nu credeam că pot să joc aici, iar acum sunt în fața voastră cu trofeul. Am luptat mult să ajung aici. Sunteți nemaipomeniți, vă mulțumesc pentru că mă iubiți și că mă susțineți! 

O să-mi rămână în inimă pentru totdeauna acest turneu. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns oamenilor de la mine din lojă, mulțumesc și familiei, celor care nu sunt aici. În momentele grele ați fost lângă mine, fără voi nimic nu e posibil. Vă mulțumesc încă o dată!”.

„În urmă cu o lună și jumătate aș fi spus că e ultimul meu Australian Open, însă acum vă spun că o să mă întorc, am energie, o să mă întorc! Ne vedem la anul cu siguranță!”, a încheiat Nadal.

Cele mai tari imagini din finala Rafael Nadal – Daniil Medvedev

+42 FOTO

Perechea Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a câștigat Australian Open la dublu feminin

Simona Halep, a doua cea mai frumoasă lovitură de la Australian Open 2020 » Cine a depășit-o

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
maccarone707
maccarone707  •  30 Ianuarie 2022, 17:01

cat vor exista chestii care nu pot fi depistate ( voit sau nu) nadal si dkokovic vor zburda pe teren si vor invinge adversari mult mai tineri fara sa oboseasca prea mult.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează