SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI

Rafael Nadal, decizie de ultim moment » S-a retras de la Shanghai: „Sunt foarte trist să anunț asta”

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 17:05

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a anunțat astăzi că nu va putea fi prezent la turneul Masters 1000 de la Shanghai, penultimul al anului, care începe săptămâna viitoare.

Spaniolul a pus absența de la competiția din China pe baza inflamației la încheietura mâinii stângi, cu care s-a confruntat și la Laver Cup, în urmă cu două săptămâni.

„Sunt foarte trist să anunț că nu voi putea să joc la Shanghai în acest an. E al doilea an la rând când nu pot să fiu prezent la acest turneu și îmi pare rău, pentru că în China am fani grozavi. 

Dar, după cum probabil știți, am o inflamație la încheietura mâinii stângi și nu am avut suficient timp să mă recuperez și să fiu gata pentru turneu. Sper să revin în 2020”, se arată în anunțul numărului 2 mondial, recent devenit campion la US Open pentru a patra oară în carieră.

Astfel, Nadal e așteptat să revină pe teren la Mastersul de la Paris de la sfârșitul lui octombrie, urmând ca mai apoi să evolueze la Turneul Campionilor de la Londra și în Cupa Davis, la Madrid. În prealabil, Rafa și Xisca, partenera sa, se vor căsători pe 19 octombrie, într-un supereveniment ce va avea loc la Porto Cristo (Mallorca, Spania).

În ciuda retragerii de la Shanghai, Nadal păstrează șanse să încheie anul pe primul loc. Momentan, acesta se află la 640 de puncte în spatele lui Novak Djokovic, liderul la zi din clasament.

28 de victoriia strâns Nadal în ultimele 29 de meciuri. S-a impus la Roma, Roland Garros, Montreal și US Open și a ajuns până în semifinale la Wimbledon

Turneul de la Shanghai va alinia la start nume mari din tenisul masculin precum Novak Djokovic, Roger Federer, Daniil Medvedev și Andy Murray, recent revenit în acțiune. Pe tablou vor mai fi Dominic Thiem și tinerii Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas.

Vezi și: 

VIDEO Scandalos! Moment penibil în tenisul mondial, cu arbitrul Gianluca Moscarella: „Ți-e cald? Ești foarte sexy!” 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează