SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO + FOTO Rafael Nadal, la un meci să devină cel mai mare din istorie! În lacrimi după victoria magnifică din semifinala cu Berrettini

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Matteo Berrettini (25 de ani, 7 ATP), scor 6-3, 6-2, 3-6, 63, și s-a calificat în finala Australian Open 2022. +10   FOTO
Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Matteo Berrettini (25 de ani, 7 ATP), scor 6-3, 6-2, 3-6, 63, și s-a calificat în finala Australian Open 2022.

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 08:51 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 08:55

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Matteo Berrettini (25 de ani, 7 ATP), scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, și s-a calificat în finala Australian Open 2022. 

  • În cea de-a două semifinală se întâlnesc Stefanos Tsitsipas (4 ATP) și Daniil Medvedev (2 ATP).
  • Finala masculină de la Australian Open 2022 este programată duminică, de la ora 10:30, și va putea fi urmărită liveSCORE pe GSP.ro.

Prezența lui Rafael Nadal la Australian Open a ridicat multe semne de întrebare. Ibericul venea după o accidentare care l-a ținut departe de teren aproape patru luni, iar la finalul lunii decembrie 2021 fusese confirmat cu Covid-19. 

Simona Halep are o favorită la Australian Open. „E jucătoarea mea preferată! Îți dă senzația că tenisul e atât de ușor”
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open. „E jucătoarea mea preferată! Îți dă senzația că tenisul e atât de ușor”

Rafael Nadal, prestație de campion în semifinala cu Matteo Berrettini

În absența lui Federer, accidentat, și Djokovic, trimis acasă din cauza refuzului de a se vaccina, Rafa a rămas singur în fața noii generații. Și nu s-a făcut de râs! A avut emoții doar în sferturile de finală, când, pe fondul unor probleme stomacale, a avut nevoie de un set decisiv pentru a trece de canadianul Dennis Shapovalov (14 ATP). 

Semifinala contra lui Berrettini a început ideal. Break la prima oportunitate, apoi un joc sigur pe serviciu, cu doar 5 greșeli neforțate comise în primul set. 

Actul secund a fost o demonstrație de tenis din partea ibericului. Rafa a greșit în doar două rânduri fără să fie pus sub presiune, a urcat inspirat la fileu și a profitat de ezitările avute de Berrettini pe al doilea serviciu. Meciul părea unul fără istoric. 

+6 FOTO

Cum a depășit Nadal momentul de cumpănă

Doar că italianul a avut o tresărire de orgoliu. Serviciul a început dintr-odată să funcționeze la nivelul cu care ne obișnuise în tururile precedente, iar forehand-ul a făcut ravagii. Al 7-lea jucător al planetei a fructificat prima oportunitate de break, avută în game-ul cu numărul 8, și a prelungit suspansul. 

Berrrettini a continuat să servească magistral. A avut o serie neverosmilă, 23 de puncte consecutive cucerite pe propriul serviciu. Nadal a avut însă nevoie de un singur moment de slăbiciune. A profitat și merge în a 6-a finală pe hard-ul de la Antipozi. 

Mă simt din nou viu, mă simt din nou competitiv și mă bucur de asta! Oamenii care mi-au fost alături știu prin ce am trecut și cât de greu a fost să revin la acest nivel. Tocmai de asta mă bucur de tenis!
- Rafael Nadal

Rafael Nadal, la un meci de istorie

Pentru Rafael Nadal urmează finala, una prin care poate scrie istorie. Dacă se va impune, împotriva lui Tsitsipas sau a lui Medvedev, ar ajunge la 21 de trofee de Grand Slam în carieră. I-ar depăși pe rivalii istorici, Federer și Djokovic. Cei doi au câte 20 de titluri majore. 

2009e anul singurului trofeu câștigat de Rafael Nadal la Australian Open

Citește și alte știri de la Australian Open: 

VIDEO Kyrgios și Kokkinakis sunt în finala Australian Open la dublu! Bucurie de nestăvilit pe teren

Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
dododudau
dododudau  •  28 Ianuarie 2022, 21:04
Postat de mikidiki pe 28 Ianuarie 2022, 20:25

Pentru cat de mizer sa dovedit si frica evidenta de Djokovici m-as bucura teribil sa-l rupa Mdevedev ,era disperat sa nu il vada jucand pe Djokovici din pacate pentru el si-a aratat adevarata fata! Huooo Nadal

Corect, trebuia sa lase ciocul mic, Nole l-a laudat de atatea ori pe Nadal, considerand-ul cel mai bun din toate timpurile. Pacat ca turneul de la Wimbledon din 2020 (pardon 20 20) nu s-a disputat, asta era inca un Grand Slam pentru Djoker. Apoi eliminarea de la US Open, cand arbitra aia a fost lovita in clavicula, nicidecum in gat cum a pretins. Inca un Grand Slam pierdut pentru sarb. Nu cred ca poate contesta cineva faptul ca Nole e cel mai mare din istoria acestui sport (tenis).

mikidiki
mikidiki  •  28 Ianuarie 2022, 20:25

Pentru cat de mizer sa dovedit si frica evidenta de Djokovici m-as bucura teribil sa-l rupa Mdevedev ,era disperat sa nu il vada jucand pe Djokovici din pacate pentru el si-a aratat adevarata fata! Huooo Nadal

snooker
snooker  •  28 Ianuarie 2022, 19:46

Cei mai mari jucatori de tenis au fost niste ***. Federer, Djokovic, Nadal, Sampras. In schimb pe Steffi Graf nu am vazut-o sa planga niciodata. Asta da barbat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează