SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal și-a ales meciul favorit din întreaga carieră: „A fost momentul decisiv pentru mine”

Rafael Nadal (35 ani)
Foto: Imago
Rafael Nadal (35 ani) Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 15:24 / Actualizat joi, 12 mai 2022 15:51

Calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Roma, Rafael Nadal (35 ani, 4 ATP) a explicat, în cadrul unei emisiuni TV, care a fost cel mai important meci din întreaga sa carieră.

Prezent la show-ul „Che tempo chef fa”, Nadal a abordat mai multe subiecte, printre care și finala de la Wimbledon 2008, meci pe care ibericul îl consideră definitoriu pentru ceea ce a urmat din punct de vedere profesional.

L-a refuzat pe Hagi, după ce o altă echipă din Liga 1 i-a oferit de două ori mai mulți bani!
TRANSFER
L-a refuzat pe Hagi, după ce o altă echipă din Liga 1 i-a oferit de două ori mai mulți bani!

Rafael Nadal și-a ales meciul favorit

„Dacă ar fi să aleg cel mai important meci din carieră, cred că acela ar fi duelul cu Roger Federer de la Wimbledon 2008. A fost un meci de neuitat, am jucat aproape 5 ore. Fără doar și poate acea victorie a reprezentat un moment decisiv pentru cariera mea”, a explicat tenismenul.

Finala din 2008 de la All England Club este considerată una dintre cele mai frumoase din istoria tenisului. La capătul a 4 ore și 48 de minute de tenis total, Nadal îl învingea pe Federer, scor 6–4, 6–4, 6–7, 6–7, 9–7, și își trecea în palmares primul său titlu de Grand Slam pe iarna londoneză.

Doi ani mai târziu, jucătorul spaniol avea să câștige din nou competiția, cele două titluri fiind singurele cucerite la Wimbledon. Nadal deține însă recordul pentru cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria circuitului masculin. 

După revenirea miraculoasă din finala cu Daniil Medvedev de la Australian Open 2022, Rafa și-a trecut în palmares cel de-al 21-lea titlu major. Federer și Djokovic au fiecare câte 20.

Rafael Nadal a dezvăluit ce îl motivează și la 35 de ani

Întrebat și despre cum își găsește motivația la 35 de ani, Nadal a oferit un răspuns simplu.

„De ceva vreme joc doar din plăcere, sper să o fac cât mai mult timp. Motivația vine din faptul că îmi place ceea ce fac, e atât de simplu, nu există un secret. Simt că pot câștigă în continuare meciuri, sunt competitiv atunci când nu am probleme de sănătate, iar asta mă face să continui”, a declarat ibericul.

Citește și alte știri despre tenis: 

EXCLUSIV CTP, îngrijorat după eliminarea lui Halep la Roma » Ce a observat la meciul cu Collins: „Asta nu e bine”

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Elina Svitolina sunt așteptate la Iași » Orașul moldav va găzdui două turnee în această vară

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
267890
267890  •  14 Mai 2022, 06:42

Normal, a ales un meci intre cei cu sange albastru. Doar nu era sa aleaga semifinala de la RG din 2008 ...cu Nole.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează